Βλεφαροπλαστική: Πριν και μετά την επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία έχει στόχο να αφαιρέσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά και την περίσσεια δέρματος από τα άνω βλέφαρα.

Βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση, εξαφανίζοντας την κουρασμένη και θαμπή όψη και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας.

Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τη λύση για βελτίωση της όρασης σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς η χαλάρωση αποτελεί εμπόδιο στην όρασή τους, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά τους.

Γι’ αυτό η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία πολύ συνηθισμένη επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις. Ας δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, πριν προχωρήσετε στην επέμβαση.

Είστε κατάλληλοι για την επέμβαση;

Υποψήφιοι για τη βλεφαροπλαστική μπορούν να είναι όλοι οι υγιείς άνθρωποι άνω των 35 ετών. Ωστόσο και νεότεροι, που αντιμετωπίζουν κληρονομικό πρόβλημα βλεφαρόπτωσης μπορούν να προχωρήσουν άφοβα με την επέμβαση, εφόσον η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει.

Εικόνα και διάρκεια αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα αλλά και η διάρκειά του, εξαρτάται από την γενικότερη κατάσταση της υγείας του ασθενούς, την κατάσταση του δέρματός του, την ηλικία του και φυσικά τις καθημερινές του συνήθειες.

shutterstock 631782752

Ποια είναι η διαδικασία και πόσο διαρκεί;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία αλλά και με μέθη. Στην περίπτωση συνδυασμού της βλεφαροπλαστικής με άλλη επέμβαση, πιθανό να χρειαστεί γενική αναισθησία.

Ο πλαστικός χειρουργός, αφαιρεί το περιττό λίπος και έπειτα διορθώνει και ανασχηματίζει τα σημεία που έχουν χαλάρωση. Κλείνει τις τομές που έχουν δημιουργηθεί με πολύ λεπτά ράμματα.

Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως σε 5-7 ημέρες μετά την επέμβαση.

Έχετε υπόψη σας πως πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει την περίπτωσή σας, θα την αξιολογήσει και θα συζητήσει μαζί σας τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς και επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεστε.

Πριν την επέμβαση, θα χρειαστεί να γίνει προεγχειρητικός έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί πως δεν πάσχετε από κάποιο νόσημα που μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία.

Βλεφαροπλαστική και ανάρρωση

Μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι ελεύθερος να πάει σπίτι του, αλλά θα πρέπει να διανυκτερεύσει κάποιος μαζί του το πρώτο βράδυ. Τα βλέφαρά του θα έχουν ακόμα ράμματα, τα οποία θα αφαιρεθούν μετά από μια εβδομάδα. Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί το οίδημα και οι εκχυμώσεις, τα οποία υποχωρούν μέσα σε μια με δυο εβδομάδες.

Μερικοί γενικοί κανόνες που πρέπει να τηρείτε μετά το χειρουργείο, είναι:

  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση
  • Αποφύγετε την έντονη ηλιοφάνεια και φορέστε γυαλιά ηλίου όπου μπορείτε
  • Αποφύγετε το ξηρό κλίμα ή και δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στα μάτια σας
  • Αποφύγετε το κολύμπι σε θάλασσα ή και πισίνα
  • Αποφύγετε να οδηγήσετε έως και δύο ώρες μετά την επέμβαση
  • Αποφύγετε το μακιγιάζ για τουλάχιστον 6 μέρες, ή έως ότου αφαιρέσετε τα ράμματα

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με έτη εμπειρίας και πλήθος επεμβάσεων, εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα, που θα σας χαρίσει ξανά ένα ξεκούραστο, νεανικό βλέμμα!