Face Lift

Face Lift: Για ένα φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο!

Face Lift: Τι είναι;

To Face Lift, ή αλλιώς το Lifting προσώπου, αποτελεί μια πασίγνωστη χειρουργική επέμβαση που στόχο έχει τη σύσφιξη, τη μείωση των σημαδιών γήρανσης και της χαλάρωσης, με σκοπό την ανανέωση, τη βελτίωση και την αναζωογόνηση του προσώπου.

Το Face Lift επικεντρώνεται κυρίως στη διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου, του λαιμού, αλλά και του κάτω μέρους του προσώπου.

Απευθύνεται τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την όψη του προσώπου τους και να σβήσουν τα σημάδια γήρανσης.

Πρόκειται για μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση η οποία απαιτεί επαγγελματικά “χέρια”, γνώσεις και σύγχρονα εργαλεία.

Είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε το πρόσωπό σας σε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, που θα σας χαρίσει αποτελέσματα που θα διαρκέσουν χρόνια!

Mini Face Lift: Τι είναι;

Το Mini Face Lift αποτελεί επίσης μια χειρουργική επέμβαση της Αισθητικής Ιατρικής, ωστόσο είναι αρκετά πιο ήπια, ελαφριά και λιγότερο επεμβατική σε σχέση με το Face Lift. Αποτελεί ουσιαστικά μια εναλλακτική επιλογή ανανέωσης και ανόρθωσης του προσώπου, στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται μεγάλη επέμβαση, ώστε να εφαρμοστεί το παραδοσιακό Lifting.

Το Mini Face Lift είναι λιγότερο επεμβατικό σε σχέση με το Face Lift, παρόλα αυτά χαρίζει υπέροχα αποτελέσματα άμεσα και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Face Lift ή Mini Face Lift; Τι να διαλέξω;

Οι τεχνικές έχουν την ίδια βάση, ωστόσο διαφέρουν ως προς την επεμβατικότητα. Για να μπορέσετε να διαλέξετε την τεχνική που όντως ταιριάζει στις ανάγκες σας, θα πρέπει να εμπιστευθείτε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Εκείνος θα εξετάσει το πρόσωπό σας, θα αξιολογήσει την περίπτωσή σας και θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει για το ποια τεχνική ανταποκρίνεται στα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

face lift

Face Lift: Πλεονεκτήματα

Το Face Lift μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους ασθενείς.

Ενδεικτικά, μερικά από αυτά:

 • Ανανεωμένη όψη και εμφάνιση προσώπου: Το Face Lift ανανεώνει την εμφάνιση του προσώπου. Με την αφαίρεση του περιττού δέρματος αλλά και την ανόρθωση του προσώπου, διορθώνονται σημεία τα οποία προσδίδουν νεανικότητα και φρεσκάδα.
 • Ανάδειξη ζυγωματικών: Το Face Lift αναδεικνύει τα ζυγωματικά, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το προφίλ του προσώπου.
 • Ανάδειξη περιγράμματος προσώπου: Με το Face Lift αναδεικνύεται καλύτερα το περίγραμμα του προσώπου, καθώς και τα χαρακτηριστικά του.
 • Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις: Το Face Lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες πιο ειδικές επεμβάσεις, όπως ανόρθωση λαιμού και βλεφαροπλαστική.
 • Διάρκεια αποτελεσμάτων: Τα αποτελέσματα του Face Lift μπορεί να διαρκέσουν 10 ή και παραπάνω έτη.
 • Σχετικά σύντομος χρόνος ανάρρωσης: Ο χρόνος αποθεραπείας και ανάρρωσης είναι σχετικά σύντομος, σε σχέση με την επέμβαση
 • Αυτοπεποίθηση: Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Face Lift, είναι πως αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ασθενή, αφού τα σημάδια γήρανσης μειώνονται δραματικά και βελτιώνεται ταυτόχρονα η ποιότητα του δέρματος.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Face Lift: Μειονεκτήματα

Παρόλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει, το Face Lift – όπως και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις – έχει μερικά μειονεκτήματα, που ωστόσο δεν είναι απαγορευτικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ενδεικτικά:

 • Αποθεραπεία: Αν και η αποθεραπεία είναι σχετικά σύντομη, μπορεί μέσα στο διάστημα αυτό να εμφανιστεί οίδημα ή πρήξιμο στο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει από μερικές έως αρκετές ημέρες, ανάλογα τον ασθενή.
 • Κίνδυνος μόλυνσης: Ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει πως κάθε χειρουργική επέμβαση συνεπάγεται κίνδυνο. Ένας από τους κινδύνους του Face Lift μπορεί να είναι η μόλυνση μέσω των τομών, από τις οποίες μπορεί να εισέλθουν βακτήρια.
 • Δυσφορία: Τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο, ο ασθενής πιθανόν να αισθάνεται πόνο ή και δυσφορία στην περιοχή.
 • Περιορισμένη κινητικότητα: Για το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο, οι κινήσεις του ασθενή είναι πιο περιορισμένες.

Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα αλλά και καθοδήγηση από το γιατρό, οι παραπάνω κίνδυνοι μπορούν να μειωθούν σημαντικά.

Face lift: Διαδικασία Επέμβασης

Η επέμβαση Face Lift εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 έως και 3 ώρες. Ο πλαστικός χειρουργός ξεκινάει τη διαδικασία με τη δημιουργία μικρών τομών στο πρόσωπο, γύρω από τα αυτιά και την περιοχή των μαλλιών. Έτσι, έχει πρόσβαση στους μύες και τους ιστούς του προσώπου.

Ο γιατρός, ανασηκώνει το δέρμα και τους ιστούς, αφαιρεί τυχόν περιττό δέρμα και δίνει στο πρόσωπο τον επιθυμητό όγκο. Έπειτα, κλείνει τις τομές με απορροφήσιμα ράμματα.

Οι ασθενείς συνίσταται να μείνουν στην κλινική προληπτικά για τουλάχιστον ένα 24ωρο. Έπειτα, μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού, για σύντομη και χωρίς προβλήματα ανάρρωση.

Face Lift: Πριν & Μετά

face lift πριν και μετά
face lift πριν και μετά 1

Face Lifting: Τιμές

Το κόστος του Face Lifting ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το εύρος της επέμβασης, αν θα συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και τα αποτελέσματα που επιθυμεί ο ασθενής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μια επέμβαση που αξίζει να κάνετε, αν έχετε ανάγκη μια ουσιαστική αλλαγή για το πρόσωπό σας που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια!

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός σε επεμβάσεις Αισθητικής Ιατρικής, μπορεί να σας προσφέρει άριστα και φυσικά αποτελέσματα, ανανεώνοντας το πρόσωπό σας και χαρίζοντάς του τη νεότητα που του αξίζει!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.