Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Μακρυγιώργης

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά Κύπρου, διατελώντας καθήκοντα ιατρού στο 106 ΣΝΕ Λευκωσίας ενώ στη συνέχεια διορίστηκε αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας.

Επιτέλεσε χρέη ειδικευόμενου ιατρού στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» (Πάτρα) όπου και συνέχισε ως βοηθός της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής για 2 χρόνια.

Επόμενος σταθμός το Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα η μετεκπαίδευση στο «Boston Pilgrim Hospital – United Lincolnshire Hospitals» (Τμήμα Γενικής Χειρουργικής) για 1 χρόνο υπό την επίβλεψη του Mr Agarwal (Consultant of Colorectal Surgery), μετέπειτα στο «Bradford Royal Infirmary» (Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Άκρας Χείρας) και στο «Leeds General Infirmary» για 3 επιπλέον χρόνια. Εκεί υπό την καθοδήγηση των Mr Nick Rhodes, Mr Ivan Foo καθώς και Mr Andy Williams εξειδικεύτηκε σε τεχνικές μικροχειρουργικής αποκατάστασης και αισθητικών επεμβάσεων σώματος.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την ειδικότητά του ως πλαστικός χειρουργός στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο». Εκεί, ήρθε σε επαφή με περιστατικά εκτεταμένων εγκαυμάτων, δερματικής ογκολογίας, αποκατάστασης ανοικτών τραυμάτων καθώς και πολλαπλών αισθητικών επεμβάσεων.

Από το 2012 είναι μέλος του General Medical Council, ενώ από το 2016 είναι εγγεγραμμένος στην Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS). Έχει εξειδικευτεί στην Πλαστική Επανορθωτική & Αισθητική Χειρουργική, ενώ έχει παρακολουθήσει πρακτικά σεμινάρια και είναι πιστοποιημένος σε προχωρημένες τεχνικές χρήσης βοτουλινικής τοξίνης, fillers, liquid facelift, PDO-COG νήματα, μεσοθεραπεία, μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου, τα Combined Facial Aesthetics, όπως επίσης Επείγουσα Διαχείριση Σοβαρών Εγκαυμάτων και την Μικροχειρουργική.

Εξοικειωμένος με την εφαρμογή του χρυσού κανόνα αναλογιών “Φ” , ως οδηγό των αισθητικών παρεμβάσεων στο πρόσωπο. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε παρουσιάσεις για ενημερωτικό και εκπαιδευτικό σκοπό με ευρεία θεματολογία όπως η Ωτοπλαστική, τα Ειδικά Εγκαύματα, Αποκατάσταση με Μυϊκούς Κρημνούς, Αποκατάσταση περιοφθαλμικών ελλειμμάτων.

Η αγάπη του για συνεχή εξέλιξη τον οδήγησε νωρίς σε τακτική παρακολούθηση εγχώριων και διεθνών σεμιναρίων και συμμετοχή σε hands-on courses. Καθημερινά ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές πλαστικής (αισθητικής και επανορθωτικής) χειρουργικής.