Ανδρική Laser Αποτρίχωση

Ανδρική αποτρίχωση: Απαλλαχθείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, χωρίς ταμπού!

Ανδρική αποτρίχωση Laser

Η τριχοφυΐα είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να ενοχλεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Οι διάφορες μέθοδοι και τεχνικές αποτρίχωσης που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, έχουν χαρίσει σε πολλές γυναίκες σχεδόν μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Γιατί όχι και στους άνδρες;

Οι άνδρες κατά μέσο όρο έχουν περισσότερη τριχοφυΐα από τις γυναίκες, κάτι το οποίο μπορεί να τους ενοχλεί αισθητικά, να δυσκολεύει την καθημερινότητά τους όπως και το επίπεδο υγιεινής τους. Για παράδειγμα, ένα σώμα με πιο αραιή τριχοφυΐα αντιστέκεται καλύτερα σε οσμές, όμως και στον κίνδυνο εμφάνισης υπεριδρωσίας.

Η ανδρική αποτρίχωση με λέιζερ αποτελεί μια αποτελεσματική τεχνική, η οποία προσφέρει πραγματικές λύσεις στους άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγούν από την τριχοφυΐα σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά και του προσώπου.

Αποτρίχωση για άνδρες με χρήση Laser: Τα σημεία εφαρμογής

Η ανδρική αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Ενδεικτικά, μερικές από τις περιοχές αυτές είναι:

  • Πρόσωπο: Η αποτρίχωση για άνδρες στο πρόσωπο είναι αρκετά δημοφιλής, καθώς τους απαλλάσσει από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στη μύτη (ρουθούνια), το λαιμό, τα ζυγωματικά, το μεσόφρυο ή και το μέτωπο.
  • Πλάτη και στήθος: Αποτελούν τις πιο δημοφιλείς περιοχές αποτρίχωσης για άνδρες, καθώς η τριχοφυΐα στα συγκεκριμένα σημεία είναι συνήθως αρκετά αυξημένη.
  • Χέρια και πόδια: Πολλοί άνδρες επιλέγουν να αφαιρέσουν τρίχες από τα χέρια, ειδικά στις μασχάλες, ή στα πόδια, απολαμβάνοντας ένα λείο και καθαρό δέρμα.
  • Γεννητικά όργανα: Η αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα μπορεί να χαρίσει στους άνδρες καλύτερο επίπεδο υγιεινής.
andriki laser

Ανδρική αποτρίχωση Laser: Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Για να μπορέσει να είναι αποτελεσματική η αποτρίχωση, οι τρίχες θα πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης. Φυσικά, κάθε τρίχα βρίσκεται σε διαφορετική φάση κατά την έναρξη της θεραπείας. Αυτές που θα μπορέσουν να καταστραφούν αποτελεσματικά, είναι εκείνες που βρίσκονται στο στάδιο της αναγέννησης, καθώς είναι πιο ευάλωτες.

Ο ακριβής αριθμός συνεδριών που απαιτούνται για την μακροχρόνια ή και οριστική απαλλαγή από την τριχοφυΐα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως την περιοχή της αποτρίχωσης, τον τύπο δέρματος και της τρίχας, αλλά και την ηλικία του ενδιαφερόμενου.

Κατά μέσο όρο, μικρές περιοχές όπως το πρόσωπο, χρειάζονται περίπου 6-8 συνεδρίες, ενώ περιοχές με μεγαλύτερο πρόβλημα όπως η πλάτη, το στήθος και τα πόδια, μπορεί να χρειαστούν 8-12 συνεδρίες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα αποτελέσματα της μείωσης της τριχοφυΐας είναι ορατά ακόμα και από την πρώτη συνεδρία, σίγουρα όμως χρειάζονται τακτικές επαναλήψεις για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Οι επαναληπτικές συνεδρίες, συνίσταται να πραγματοποιούνται σε διάστημα 45-50 ημερών. Σε περίπτωση που απαιτηθεί, ο γιατρός θα σας συστήσει θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός θα παρέχει εκτίμηση αλλά και πλήρες πλάνο σχετικά με τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν, με βάση την αξιολόγηση της τρίχας σας.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Ανδρική αποτρίχωση Laser: Διάρκεια

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται επίσης από διάφορους παράγοντες, όπως την περιοχή της αποτρίχωσης, την πυκνότητα των τριχών αλλά και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, καθώς και από τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί. . Κατά τις πρώτες συνεδρίες ο χρόνος μπορεί να είναι περισσότερος και να μειώνεται σταδιακά, κατά τις επαναληπτικές συνεδρίες.

Κατά μέσο όρο μια συνεδρία αποτρίχωσης προσώπου με λέιζερ διαρκεί 15-30 λεπτά, ενώ μεγαλύτερες περιοχές όπως η πλάτη και το στήθος μπορεί να χρειάζονται 45-60 λεπτά.

Ενέργειες του ασθενή πριν και μετά την διαδικασία

Η προετοιμασία πριν τη θεραπεία αλλά και οι ενέργειες μετά από αυτή, είναι σημαντικές τόσο για την ασφάλεια του ασθενή, όσο και για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Ο γιατρός θα εξηγήσει λεπτομερώς στον ενδιαφερόμενο τι πρέπει να κάνει πριν και μετά την αποτρίχωση με laser, ώστε να μην προκύψουν επιπλοκές.

Πριν τη συνεδρία

  • Καθαρό σώμα: Φροντίστε η περιοχή η οποία θα υποβληθεί σε αποτρίχωση να είναι καθαρή και χωρίς προϊόντα περιποίησης, όπως κρέμες, αντηλιακά.
  • Όχι στο ξύρισμα: Πριν τη διαδικασία, θα πρέπει να αφήνετε τις τρίχες να αναπτυχθούν, ώστε να φτάσουν στο στάδιο που χρειάζεται. Συνίσταται λοιπόν να μην αφαιρέσετε τις τρίχες – ειδικά με κερί – για τουλάχιστον 2 εβδομάδες νωρίτερα.
  • Όχι στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία: Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν την υπερβολική έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς μπορεί να προκληθούν επιπλοκές.

Μετά τη συνεδρία

  • Χρήση αντηλιακού ή άλλων προϊόντων: Μετά τη συνεδρία και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για κάποιες ημέρες, καθώς και να αποφεύγετε την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Πιθανό ο γιατρός να σας συστήσει περεταίρω προϊόντα φροντίδας.
  • Όχι στην τριβή: Μετά από κάθε συνεδρία, καλό είναι να αποφύγετε την τριβή του δέρματός σας και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, όπως ο ιδρώτας, η σάουνα ή και το γυμναστήριο.
  • Όχι στην αφαίρεση τρίχας: Είναι σημαντικό να μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τυχόν τρίχες που παρατηρείτε.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία και υλικά, που μαζί με τη γνώση και την πολυετή εμπειρία του, θα σας χαρίσουν ορατά και μακροχρόνια αποτελέσματα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.