Neck Lift

Αποκτήστε ξανά νεανικό λαιμό, χωρίς ρυτίδες!

Neck Lift: Τι είναι;

Με την πάροδο του χρόνου, η γήρανση του προσώπου αλλά και του σώματος, πλησιάζει όλο και περισσότερο. Η πτώση του δέρματος, η συσσώρευση λίπους, η εμφάνιση ρυτίδων, όπως και η γενικότερη χαλάρωση του λαιμού, ακόμα και αν αργήσουν να φανούν, είναι αναπόφευκτα για όλους.

Το Neck Lift, ή αλλιώς το λίφτινγκ λαιμού, αποτελεί μια επέμβαση της Αισθητικής Ιατρικής η οποία στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του λαιμού, βελτιώνοντας την εμφάνιση της περιοχής και προσδίδοντας μια νεανική και αναζωογονημένη όψη.

Μετά το lifting λαιμού η βελτίωση τόσο στο λαιμό, όσο και στο σαγόνι είναι αρκετά ορατή. Το Neck Lift μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μόνο του, είτε να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης θεραπείας, όπως το Face Lift.

Το λίφτινγκ λαιμού είναι κατάλληλο τόσο για γυναίκες, όσο και για άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να έχουν όμορφα αλλά και φυσικά αποτελέσματα.

Neck Lift: Πλεονεκτήματα

Το Neck Lift είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία μπορεί να προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων στους ασθενείς, όπως:

 • Ανόρθωση λαιμού: Το βασικό χαρακτηριστικό του Neck Lift είναι η ανόρθωση της περιοχής του λαιμού. Η επέμβαση καταπολεμά αποτελεσματικά τη χαλάρωση και την πτώση του δέρματος στην περιοχή, προσδίδοντας νεανικό χαρακτήρα στην εμφάνιση.
 • Αφαίρεση περιττού λίπους: Με το λίφτινγκ λαιμού, αφαιρείται το περιττό λίπος στη γύρω περιοχή, βοηθώντας στη σύσφιξη του δέρματος
 • Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις: Το Neck Lift μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο του για να βελτιώσει την όψη του λαιμού, αλλά μπορεί να αποτελέσει και μέρος μεγαλύτερης επέμβασης, όπως το Face Lift.
 • Βελτίωση περιγράμματος: Η επέμβαση βελτιώνει σημαντικά και κάνει ορατό το περίγραμμα του λαιμού και του σαγονιού.
 • Εξάλειψη ρυτίδων: Το λίφτινγκ λαιμού μπορεί να λειάνει τις υφιστάμενες ρυτίδες
 • Διάρκεια αποτελεσμάτων: Τα αποτελέσματα του Neck Lift έχουν διάρκεια πολλών ετών, χαρίζοντας στον ασθενή βελτιωμένη όψη για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας άμεσα.

Neck Lift: Μειονεκτήματα

Το Neck Lift μπορεί να παρουσιάζει μερικές επιπλοκές ή κινδύνους, τα οποία παρόλο που ελέγχονται, θα λέγαμε ότι αποτελούν τα μειονεκτήματά του.

 • Κίνδυνος εμφάνισης αιματώματος ή φλεγμονής: Κάθε χειρουργείο συνεπάγεται έναν μικρό κίνδυνο, έτσι και στην περίπτωση του Neck Lift, υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης αιματώματος ή φλεγμονής.
 • Οίδημα ή πρήξιμο: Μετά την επέμβαση είναι σύνηθες να εμφανίζεται οίδημα ή και πρήξιμο στην περιοχή του λαιμού.
 • Δυσκολία κατά τη διάρκεια του ύπνου: Μετά την επέμβαση χρειάζεται προσοχή ως προς τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η κατάσταση αυτή μπορεί να δυσκολέψει αρκετούς ασθενείς.
 • Ευαισθησία στην περιοχή: Μετά το Neck Lift είναι πιθανό πολλοί ασθενείς να αισθάνονται παραπάνω ευαισθησία στην περιοχή του λαιμού.
 • Αίσθημα σφιξίματος: Μετά την επέμβαση μερικοί ασθενείς μπορεί να αισθάνονται ότι ο λαιμός τους “σφίγγει”

Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο, καθώς με τη σωστή παρακολούθηση και το σωστό πλάνο αποθεραπείας, η πιθανότητα εμφάνισής τους μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

neck lift

Neck Lift: Διαδικασία Επέμβασης

Το Lifting λαιμού πραγματοποιείται είτε με ολική αναισθησία, είτε με τοπική, ανάλογα με την έκταση του υφιστάμενου προβλήματος και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Ο γιατρός αρχικά δημιουργεί τομές πίσω από τα αυτά, που φτάνουν έως την περιοχή της γραμμής των μαλλιών. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να γίνει τομή και κάτω από το πιγούνι. Μέσα από τις τομές αυτές, ο γιατρός αναδιαμορφώνει το δέρμα αφαιρώντας το περιττό μέρος, ενώ παράλληλα σμιλεύει το λίπος.

Η επέμβαση ολοκληρώνεται με τη δημιουργία εξαιρετικά λεπτού ράμματος.

Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί μίνι λίφτινγκ λαιμού, οι τομές είναι πιο μικρές και επομένως τα αποτελέσματα πιο περιορισμένα.

Συνίσταται ο ασθενής να μείνει για ένα 24ωρο στην κλινική, για τη σωστή παρακολούθηση της μετεγχειρητικής πορείας, τουλάχιστον όπου είναι απαραίτητο.

Μετά την επέμβαση είναι πιθανό να εμφανιστεί κάποιο οίδημα, το οποίο όμως υποχωρεί έπειτα από λίγες ημέρες.

Τα αποτελέσματα του Neck Lift είναι άμεσα ορατά, αλλά ολοκληρώνονται με την πάροδο μερικών ημερών, που αφαιρούνται και τα ράμματα.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από περίπου 1 εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός και να ακολουθεί τις συστάσεις του γιατρού.

Neck Lift Πριν & Μετά

neck lift πριν και μετά
neck lift πριν και μετά 1

Με ποιες άλλες επεμβάσεις συνδυάζεται;

Το Neck Lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής, ώστε να επιτευχθούν πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την γενικότερη όψη του λαιμού αλλά και του προσώπου.

Neck Lift (Λίφτινγκ Λαιμού): Κόστος

Το κόστος για λίφτινγκ λαιμού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα την περίπτωση. Εξαρτάται από το υφιστάμενο πρόβλημα, από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, από το αν η επέμβαση θα είναι πλήρης ή μίνι, καθώς και από το αν θα συνδυαστεί με άλλες θεραπείες.

Ποιες είναι αυτές;

 • Face Lift
 • Βλεφαροπλαστική
 • 3D Contouring
 • Ρινοπλαστική

Προχωρώντας σε κάποια επιπλέον επέμβαση και εφόσον φυσικά υπάρχει ανάγκη, μπορείτε να επιτύχετε ένα πιο ολοκληρωμένο, ισορροπημένο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός με πλήθος επιτυχών επεμβάσεων στο ιστορικό του, μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά, αλλά και να σας χαρίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.