Αυτόλογες Θεραπείες

Αυτόλογη μεσοθεραπεία: Τι Είναι;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή αλλιώς PRP μεσοθεραπεία (Rich Platelet Plasma), αποτελεί τον πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τύπο μεσοθεραπείας.

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που χρησιμοποιεί τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενή για να συγκεντρώσει τις ουσίες που απαιτούνται. Πιο συγκεκριμένα, κατά την αυτόλογη μεσοθεραπεία, απομονώνεται το πλάσμα από το αίμα του ασθενή, πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Τα αιμοπετάλια και το πλάσμα συμμετέχουν στη διαδικασία διόρθωσης βλαβών του δέρματος, εκκρίνοντας πλήθος πρωτεϊνών και ενεργών συστατικών που ενισχύουν την ανάπτυξη κυττάρων αλλά και την αναγέννηση των ιστών του δέρματος.

Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική γήρανση του δέρματος είναι αναμενόμενη. Παράλληλα, χάνεται η ελαστικότητά του και το δέρμα αποκτά ρυτίδες και λεπτές γραμμές πιο εύκολα.

Η μεσοθεραπεία με πλάσμα ενισχύει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης αλλά και υαλουρονικού οξέως από τον ίδιο τον οργανισμό, βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του σώματος, με πιο δημοφιλή το πρόσωπο (PRP προσώπου) και το λαιμό.

Γενικότερα, πρόκειται για μια θεραπεία εξαιρετικά δημοφιλής στον κλάδο της αισθητικής ιατρικής, που στόχο έχει να βελτιώσει την επιδερμίδα, να μειώσει τις ρυτίδες και ενισχύσει την λείανση του δέρματος.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία: Ποια είναι η διαδικασία;

Πριν την έναρξη της θεραπείας, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στην περιοχή, για περίπου 45 λεπτά.

Έπειτα γίνεται η αιμοληψία και διαχωρίζονται τα απαραίτητα συστατικά από το αίμα που συγκεντρώνεται. Στη συνέχεια, απομονώνεται μόνο το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Τα αιμοπετάλια και το πλάσμα εισέρχονται στον οργανισμό και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που απαιτείται θεραπεία.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, με ελάχιστη αίσθηση πόνου και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς προβλήματα.

Η μεσοθεραπεία με αίμα από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενή, μειώνει στο ελάχιστο τις παρενέργειες, αφού δεν χρησιμοποιούνται ξένες ουσίες, παρά μονάχα αυτές που βρίσκονται ήδη στον οργανισμό.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και ποια η διάρκειά τους;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς περιορισμό, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός θα καθορίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο θεραπείας.

Κατά μέσο όρο οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 4-6 και το μεσοδιάστημα μεταξύ τους είναι περίπου ένας μήνας. Μετά την ολοκλήρωση του πλάνου θεραπείας, συνίσταται η επανάληψη της μεσοθεραπείας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, για λόγους συντήρησης.

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής, ωστόσο κατά μέσο όρο η θεραπεία για πιο μικρές περιοχές διαρκεί 30 λεπτά, ενώ για μεγαλύτερες περίπου 45-60 λεπτά.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία: Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την έκταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής, αλλά και ανάλογα την αντίδραση του οργανισμού του.

Η θεραπεία βελτιώνει σταδιακά την υφή και την εμφάνιση του δέρματος, αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα γίνονται ορατά συνήθως μετά τις 20 ημέρες και διαρκούν περίπου ένα χρόνο.

Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, μειώνονται οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι μαύροι κύκλοι και οι ατέλειες, χαρίζοντας στο δέρμα σας την αναζωογόνηση που έχει ανάγκη.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία: Κόστος

Το κόστος της αυτόλογης μεσοθεραπείας μπορεί να διαφέρει ανάλογα τον ασθενή και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως την περιοχή εφαρμογής, τις ανάγκες του ασθενούς και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Επιλέξτε τον σωστό επαγγελματία, που θα διαθέτει το κατάλληλο περιβάλλον, αλλά και για τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, ώστς να προχωρήσει με τη διαδικασία.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, έχει στη διάθεσή του τη γνώση, την εμπειρία, τα εργαλεία αλλά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΚΜ Plastic Surgery Clinic, για να σας προσφέρει εντυπωσιακά, φυσικά και ασφαλή αποτελέσματα.

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.