Ρινοπλαστική

rinoplastiki gia andres

Ρινοπλαστική: Tι Είναι

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια πασίγνωστη χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της μύτης, που πραγματοποιείται με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισής της αλλά και της λειτουργίας της.

Υπάρχει διαφορά στη στην επέμβαση ρινοπλαστικής ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες;

Πραγματοποιείται αποκλειστικά από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές για επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ρινοπλαστική για άνδρες

Η ρινοπλαστική δεν γνωρίζει φύλο. Αποτελεί μια επέμβαση που εφαρμόζεται τόσο σε γυναίκες όσο και άνδρες. Έχει ωστόσο συνδεθεί αρκετά με την αισθητική βελτίωση του προσώπου, για το λόγο αυτό ίσως θεωρείται μια επέμβαση που προτιμάται περισσότερο από τις γυναίκες.

Πραγματοποιείται αποκλειστικά από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές για επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχει διαφορά στη στην επέμβαση ρινοπλαστικής ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες;

Θεωρητικά, όχι. Πρακτικά όμως, ο γιατρός θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα ανδρικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις ανάγκες του ασθενή.

Για παράδειγμα, η θέση της μύτης στους άνδρες είναι διαφορετική από αυτήν στις γυναίκες. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη διάφορα χαρακτηριστικά, όπως το ύψος και τα κιλά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πλήρως αρμονικό και να μην διορθώνει απλώς τη μύτη, αλλά να ταιριάζει με την υπόλοιπη εμφάνιση.

Ποιοι άνδρες αποτελούν τους κατάλληλους υποψήφιους;

Η ρινοπλαστική ανδρών συνίσταται για όσους αντιμετωπίζουν τις εξής δυσκολίες:

  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Πεσμένη ή χοντρή κορυφή μύτης
  • Καμπούρα
  • Στραβή μύτη
  • Φαρδιά ή στενή μύτη
  • Φαρδιά ρουθούνια

Ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική;

Η επιλογή μεταξύ ανοιχτής ή κλειστής ρινοπλαστικής εξαρτάται από τους στόχους της επέμβασης αλλά και τις ανάγκες του ασθενή. Κάθε μια από τις δύο τεχνικές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

Ανοιχτή ρινοπλαστική

Η ανοιχτή ρινοπλαστική θα λέγαμε πως θεωρείται εξέλιξη της κλειστής ρινοπλαστικής. Με την τεχνική αυτή, ο πλαστικός χειρουργός έχει άμεση όραση και πρόσβαση σε όλες τις δομές και μπορεί να πραγματοποιήσει σύνθετες αλλαγές και διορθώσεις πιο εύκολα και αποτελεσματικά, ενώ η μύτη αναδιαμορφώνεται από την αρχή. Η τομή σε αυτή την περίπτωση γίνεται εξωτερικά, ανάμεσα στα ρουθούνια.

Συνήθως είναι απαραίτητη όταν πρέπει να γίνουν αρκετά μεγάλες διορθώσεις ή όταν τα προβλήματα αναπνοής είναι πιο σοβαρά.

Κλειστή ρινοπλαστική

Στην περίπτωση της κλειστής ρινοπλαστικής, δημιουργούνται τομές στο εσωτερικό της μύτης. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν εμφανείς ουλές εξωτερικά, ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει περιορισμένη ορατότητα στις ανατομικές μονάδες της μύτης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τη σημασία εκτέλεσής της από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, που θα επέμβει στα απαραίτητηα σημεία, κάνοντας μικρές αλλά και σωστές αλλαγές.

Η επιλογή της τεχνικής που θα λύσει το πρόβλημά σας, θα πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό. Εκείνος θα σας προτείνει την καλύτερη μέθοδο για την περίπτωσή σας.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Ρινοπλαστική: Διαδικασία

Η ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες μεθόδους ανάλογα το πρόβλημα που υπάρχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική ή τοπική αναισθησία ανάλογα την περίπτωση.

Αναίμακτη ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ

Η αναίμακτη ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ, αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο που δεν απαιτεί νυστέρι. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά παρεμφερή με αυτά της χειρουργικής επέμβασης.

Η αναίμακτη ρινοπλαστική πραγματοποιείται με ενέσιμα fillers υαλουρονικού οξέος τα οποία βοηθούν στην βελτίωση του σχήματος της μύτης.

Η μη επεμβατική αυτή μέθοδος μπορεί να διορθώσει εξογκώματα ή ακόμα και την λεγόμενη καμπούρα που ενδεχομένως σχηματίζει η μύτη. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη δημιουργία συμμετρίας αλλά και στην προσθήκη όγκου.

Τα αποτελέσματα της αναίμακτης ρινοπλαστικής είναι άμεσα και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, αλλά μπορούν να διαρκέσουν για περισσότερο από 12 μήνες. Με την πάροδο του διαστήματος αυτού, η εφαρμογή θα πρέπει να επαναληφθεί.

Αναίμακτη ρινοπλαστική με λέιζερ

Η αναίμακτη ρινοπλαστική ή αλλιώς η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ιατρικού λέιζερ. Η διαδικασία προχωράει με τοπική αναισθησία, ενώ μειώνεται αισθητά ο πόνος αλλά και η πιθανότητα εμφάνισης αιμορραγίας μετά την επέμβαση, λόγω του ότι το λέιζερ καυτηριάζει την περιοχή.

Η εφαρμογή της μεθόδου αυτής ωστόσο είναι περιορισμένη, καθώς γίνεται στην εσωτερική μεριά της μύτης και για να διαμορφώσει το μέγεθός της.

Σίγουρα ο χειρισμός του λέιζερ απαιτεί τα χέρια επιδέξιου γιατρού, με εμπειρία και γνώσεις πάνω στη μέθοδο.

Ρινοπλαστική με υπερήχους

Η ρινοπλαστική με υπερήχους αποτελεί μια νέα και σύγχρονη τάση στη χειρουργική της μύτης. Κατά την εφαρμογή της θεραπείας χρησιμοποιούνται εργαλεία και τεχνικές που δεν τραυματίζουν την περιοχή της μύτης, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα εμφάνισης πρηξίματος, μελανιάς ή πόνου.

Η εφαρμογή της ρινοπλαστικής με υπερήχους γίνεται με τη χρήση της συσκευής Piezo. Η συσκευή αυτή δρα πάνω στα κόκκαλα, χωρίς να τραυματίζει τους μαλακούς ιστούς.

Με τον τρόπου αυτή η επέμβαση γίνεται με περισσότερη ασφάλεια αλλά και ακρίβεια. Πλέον μπορούν να γίνουν αλλαγές στη μύτη που νωρίτερα δεν ήταν δυνατό. Τέλος, σε μερικές περιπτώσεις είναι δυνατό να αλλάξει το οστέινο τμήμα της μύτης χωρίς να προκληθούν κατάγματα.

Ρινοπλαστική: Αποθεραπεία

Η αποθεραπεία μετά τη ρινοπλαστική είναι σχετικά άμεση. Ο ασθενής θα πρέπει να φοράει ένα νάρθηκα για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να απέχει από δραστηριότητες που απαιτούν έντονη άσκηση και κίνηση, για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Είναι σημαντικό να ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού, τόσο για τον καθαρισμό της μύτης, όσο και για άλλες ενέργειες.

rinoplastiki apotherapeia

Ρινοπλαστική: Κόστος

Το κόστος της ρινοπλαστικής μπορεί να εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, τα εργαλεία, την έκταση του προβλήματος και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση η ρινοπλαστική δεν αποτελεί επέμβαση πολυτέλειας, αλλά ρουτίνας. Όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν μια μύτη που τους αρέσει και που ταιριάζει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με έτη εμπειρίας σε επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες, μπορεί να σας χαρίσει εξαιρετικά αποτελέσματα που θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σας!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.