Βλεφαροπλαστική

Νεανικό βλέμμα, που εντυπωσιάζει!

vlefaroplastiki

Βλεφαροπλαστική: Τι Είναι

Το βλέμμα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και χαρακτηριστικά στοιχεία ενός προσώπου. Ένα κουρασμένο και θαμπό βλέμμα, μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο “γερασμένο”.

Η περιοχή γύρω από μάτια, θεωρείται αρκετά ευαίσθητη, λόγω του λεπτού δέρματος που την περικλείει.

Η βλεφαροπλαστική, είναι η επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που θα σας χαρίσει ένα ένα ζωντανό, γεμάτο και λαμπερό βλέμμα!
 
 

Πώς γίνεται αυτό;

Με την απομάκρυνση του περιττού λίπους και του χαλαρού δέρματος και την επαναδιαμόρφωση της περιοχής των ματιών.

Η βλεφαροπλαστική απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες που θέλουν να ανακτήσουν τη ζωντάνια του βλέμματός τους. Επιπλέον, ενισχύει σημαντικά τη μείωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

Άνω βλεφαροπλαστική

Η άνω βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το υπερβολικό δέρμα και λίπος από τα άνω βλέφαρα.

Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την ανανέωση των άνω βλεφάρων, την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης των ματιών και του φυσικού σχήματος, αλλά και τη βελτίωση της όρασης, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που το δέρμα μπορεί να μειώνει την ορατότητα.

Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, μέσω μιας τομής που δημιουργείται κατά μήκος του βλεφάρου. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα. Η τομή κλείνει με μικρά ράμματα που μπορούν να αφαιρεθούν έπειτα από μια εβδομάδα.

Κάτω βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική στα κάτω βλέφαρα έχει σκοπό την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος, ώστε να αποκαταστήσει την εμφάνισή στο κάτω μέρος των ματιών. Πραγματοποιείται επίσης με την αφαίρεση υπερβολικού δέρματος και λίπους, αλλά στην κάτω μεριά των βλεφάρων.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με το άνοιγμα τομής κάτω από τις βλεφαρίδες, ώστε να μην είναι εμφανής μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Το λίπος που αφαιρείται, αναδιανέμεται στην περιοχή, μειώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Ποια είναι τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής;

Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η βλεφαροπλαστική άνω αλλά και κάτω βλεφάρου είναι πολλαπλά. Ενδεικτικά:

  • Ανανεώνει το βλέμμα, χαρίζοντάς του λάμψη
  • Δίνει ζωντάνια στη συνολική εικόνα του προσώπου
  • Καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες
shutterstock 85838038

Βλεφαροπλαστική: Πώς γίνεται – Η διαδικασία

Η χειρουγική επέμβαση στα βλέφαρα, για τη βελτίωση της όψης του βλέμματος, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία αλλά και με μέθη. Στην περίπτωση συνδυασμού της βλεφαροπλαστικής με άλλη επέμβαση, πιθανό να χρειαστεί γενική αναισθησία.

Ο πλαστικός χειρουργός, αφαιρεί το περιττό λίπος και έπειτα διορθώνει και ανασχηματίζει τα σημεία που έχουν χαλάρωση. Κλείνει τις τομές που έχουν δημιουργηθεί με πολύ λεπτά ράμματα.

Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως έως και 5 ημέρες μετά την επέμβαση.

Έχετε υπόψιν σας πως πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει την περίπτωσή σας, θα την αξιολογήσει και θα συζητήσει μαζί σας τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς και επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεστε.

Πριν την επέμβαση, θα χρειαστεί να γίνει προεγχειρητικός έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί πως δεν πάσχετε από κάποιο νόσημα που μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία.

Βλεφαροπλαστική: Μετά το χειρουργείο

Μετά την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, θα πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες του γιατρού σας, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα επιπλοκών ή και ενοχλήσεων.

Μερικοί γενικοί κανόνες που πρέπει να τηρείτε μετά το χειρουργείο, είναι:

  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση
  • Αποφύγετε την έντονη ηλιοφάνεια και φορέστε γυαλιά ηλίου όπου μπορείτε
  • Αποφύγετε το ξηρό κλίμα ή και δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στα μάτια σας
  • Αποφύγετε το κολύμπι σε θάλασσα ή και πισίνα
  • Αποφύγετε να οδηγήσετε έως και δύο ώρες μετά την επέμβαση
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μέσα συγκοινωνίας την ίδια ημέρα
  • Αποφύγετε το μακιγιάζ για τουλάχιστον 6 μέρες, ή έως ότου αφαιρέσετε τα ράμματα

Βλεφαροπλαστική: Πριν και μετά

vlefaroplastiki prin kai meta

Βλεφαροπλαστική: Κόστος

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής διαμορφώνεται ανάλογα τις ανάγκες του κάθε ατόμου, τα επιθυμητά αποτελέσματα και την εργασία που απαιτείται να γίνει από τον γιατρό.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος είναι προσιτό, ειδικά σε σχέση με τα αποτελέσματα που προσφέρει και την ελάχιστη πιθανότητα επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με έτη εμπειρίας και πλήθος επεμβάσεων, εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα, που θα σας χαρίσει ξανά ένα ξεκούραστο, νεανικό βλέμμα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.