Buccal Fat

Πρόσωπο με γωνίες, το πρόσωπο που ονειρεύεστε!

Buccal Fat 1

Buccal Fat Removal: Τι Είναι


Οι γραμμές αλλά και οι σωστές αναλογίες ενός προσώπου, μπορούν να αναδείξουν τα γενικότερα χαρακτηριστικά αλλά και την ομορφιά του! Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων διαθέτει Buccal Fat, το οποίο κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο στρογγυλό, ή σε μερικές περιπτώσεις και παχουλό. Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί πως ένα στρογγυλό και “γεμάτο” πρόσωπο, αποτελεί σημάδι νεότητας. Ωστόσο, η διαφορά έγκειται στη σμίλευση του προσώπου, καθώς με το buccal fat removal τα ζυγωματικά είναι εμφανώς πιο έντονα, κάνοντας το πρόσωπο πιο γοητευτικό.

Η αφαίρεση του Buccal Fat Pad, δηλαδή του συσσωρευμένου λίπους που βρίσκεται βαθιά στα μάγουλα, εξασφαλίζει ένα αρμονικό σχήμα στο πρόσωπο, με όμορφες γωνίες, λεπτότερα μάγουλα και καλοσχηματισμένα ζυγωματικά.

Αξίζει να τονίσουμε πως το Buccal Fat Removal διαμορφώνει το πρόσωπο και τονίζει τα χαρακτηριστικά χωρίς καμία απολύτως προσθήκη, αλλά αντίθετα με την αφαίρεση λίπους από τη γύρω περιοχή.

Η μέθοδος Bucccal Fat αποτελεί μια αναίμακτη τεχνική, με ορατά αποτελέσματα σε δύο έως έξι εβδομάδες. Πραγματοποιείται αποκλειστικά από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, με εμπειρία σε επεμβάσεις της Αισθητικής Ιατρικής.

Ποιες περιοχές του προσώπου αφορά – Τι προφέρει;

Η αφαίρεση του Buccal Fat αφορά τις περιοχές γύρω από τα μάγουλα, όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος.

Η επέμβαση είναι κατάλληλη για όσους επιθυμούν πιο έντονα και καλοσχηματισμένα ζυγωματικά, με πιο λεπτά μάγουλα, καθώς και πιο εμφανείς γωνίες στην κάτω γνάθω (jawline).

Το Buccal Fat δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις ανθρώπων με πολύ λεπτό πρόσωπο, καθώς η επέμβαση θα μειώσει σημαντικά τον όγκο της περιοχής.

Τι προσφέρει το Buccal Fat Removal;

  • Αναδεικνύει το πρόσωπο: Με την αφαίρεση περιττού λίπους από την περιοχή, οι γωνίες του προσώπου αναδεικνύονται και τα μάγουλα φαίνονται πιο λεπτά. Το πρόσωπό αποκτά μια αρμονία.
  • Δημιουργεί ένα σφικτό και σφριγηλό πρόσωπο: Η αφαίρεση περιττού λίπους οδηγεί σε ένα πιο σφικτό πρόσωπο και μια επιδερμίδα που φαίνεται πιο σφριγηλή.
  • Αναδεικνύει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου: Η αφαίρεση του Buccal Fat, αναδεικνύει σημαντικά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως μάτια και χείλη, τα οποία εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην είναι τόσο έντονα.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Buccal Fat: Η διαδικασία

Η επέμβαση Buccal Fat, αποτελεί μια σχετικά απλή χειρουργική επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός, δημιουργεί μια τομή εσωτερικά του στόματος, ώστε να μπορέσει να αφαιρέσει το λίπος που βρίσκεται στο μάγουλο. Η ποσότητα λίπους διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού είναι εξαιρετικής σημασίας. Το λίπος που πρέπει να αφαιρεθεί από την περιοχή δεν έχει σαφή όρια. Ο χειρουργός είναι εκείνος που θα πρέπει να αφαιρέσει τη σωστή ποσότητα με ακρίβεια, για να επιτύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να γίνει γενική αναισθησία.

Το Buccal Fat Removal διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι απολύτως ορατό έπειτα από 4-5 εβδομάδες.

Buccal Fat Removal: Μετά την επέμβαση

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης και στην περιοχή της τομής, τοποθετούνται απορροφήσιμα ράμματα. Μετά την επέμβαση το πρόσωπο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο ή να εμφανιστεί κάποιο οίδημα, που όμως δεν διαρκεί πάνω από 3 ημέρες.

Η αποθεραπεία της επέμβασης δεν είναι δύσκολη και συνήθως δεν εμφανίζει επιπλοκές, πέρα από πιθανό πόνο ή κάποια μικρή ενόχληση.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, καλό είναι να αποφεύγετε την πίεση της περιοχής, καταναλώνοντας κυρίως υγρά και μαλακές τροφές. Επίσης, θα πρέπει προσωρινά να αποφύγετε το τσιγάρο αλλά και το αλκοόλ.

Ακολουθώντας πλήρως τις οδηγίες του γιατρού, η ανάρρωση και η αποθεραπεία ολοκληρώνονται χωρίς επιπλοκές.

Buccal Fat Removal: Κόστος

Το κόστος της επέμβασης διαφέρει ανά άτομο και εξαρτάται από το ποσοστό του λίπους που υφίσταται στην περιοχή, αλλά και από τις ατομικές ανάγκες και προσδοκίες που έχει κάθε ασθενής.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικούς χειρουργός, διαθέτει τις γνώσεις αλλά και την τέχνη, ώστε να σας χαρίσει ένα ασφαλές και άριστο αποτέλεσμα.

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.