Ωτοπλαστική

Αποκτήστε όμορφα και συμμετρικά αυτιά!

otoplastiki

Ωτοπλαστική: Τι Είναι

Η ωτοπλαστική, ή πιο απλά η πλαστική αυτιών, είναι η χειρουργική, αισθητική επέμβαση κατά την οποία διαμορφώνεται και βελτιώνεται η εξωτερική εικόνα των αυτιών.

Η πλαστική επέμβαση αυτιών είναι μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή, αν και καλό είναι να γίνεται σε μικρές ηλικίες, όταν αυτό είναι αναγκαίο. Είναι ασφαλής, δεν παίρνει πολύ χρόνο και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Η πιο συχνή ωτοπλαστική είναι η διόρθωση των αφεστώτων ώτων (πεταχτών αυτιών). Με την εφαρμογή της επέμβασης, οι ασθενείς είναι σε θέση να απολαύσουν καλοσχηματισμένα, συμμετρικά και όμορφα αυτιά, που ταιριάζουν αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου.

Ωτοπλαστική: Ποιους αφορά

Η ωτοπλαστική απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, που επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα που έχουν τα αυτιά τους.

Τα αυτιά, αποτελούν σημαντικό κομμάτι του προσώπου μας και μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή μας.

Ενήλικες, αλλά και παιδιά που διαθέτουν τα λεγόμενα “πεταχτά αυτιά”, αντιμετωπίζουν πολλές φορές το αίσθημα της μειωμένης αυτοπεποίθησης. Το ίδιο αίσθημα μπορεί να αντιμετωπίζουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό ή ατύχημα, το οποίο έχει αλλοιώσει την αρχική μορφή που είχαν τα αυτιά τους.

Η ωτοπλαστική δίνει λύσεις στους ανθρώπους που έχουν αυτές τις ανησυχίες, χαρίζοντάς τους άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Ωτοπλαστική: Η εφαρμογή της σε παιδιά

Η ωτοπλαστική πολλές φορές κρίνεται απαραίτητο να εφαρμοστεί σε μικρή ηλικία, καθώς μπορεί να βελτιώσει αισθητά το σχήμα και το μέγεθος των αυτιών, κάνοντας τα παιδιά να αισθάνονται όμορφα και να νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Άλλωστε, οι αισθητικές διαταραχές στα αυτιά κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετά μικρή ηλικία και ολοκληρώνονται με την ανάπτυξη των παιδιών. Η ηλικία των 6 ετών, είναι μια καλή περίοδος για την πραγματοποίηση του χειρουργείου, καθώς ο ωτικός χόνδρος έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δυσμορφίες των αυτιών συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της ακοής, επηρεάζουν όμως την ψυχολογία των παιδιών, καθώς γίνονται αντικείμενο πειράγματος στο σχολείο και στο περιβάλλον λοιπών δραστηριοτήτων.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Ωτοπλαστική: Η Διαδικασία

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείται άμεσα και με ασφάλεια. Αρχικά, γίνεται μια μικρή τομή – περίπου 3 ή 4 εκατοστών – στο πίσω μέρος του αυτιού, ώστε να μην είναι ορατή.

Σε περίπτωση που απαιτείται να διορθωθούν ειδικά προβλήματα και δυσμορφίες, μπορεί η τομή να πραγματοποιηθεί στο μπροστινό μέρος του αυτιού.

Έπειτα, ο γιατρός προχωράει στη διόρθωση και τη βελτίωση του σχήματος του χόνδρου, σταθεροποιώντας τον στο σημείο που επιθυμεί με ράμματα.

Σε περίπτωση που εφαρμόζεται μειωτική ωτοπλαστική, αφαιρείται η απαιτούμενη ποσότητα δέρματος και η τομή κλείνει επίσης με ράμματα.

Η επέμβαση διαρκεί κατά μέσο όρο 1-3 ώρες και η διαμονή στην κλινική δεν κρίνεται απαραίτητη. Για την εφαρμογή της γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας ή μέθης για τους ενήλικες και γενικής αναισθησίας για τα παιδιά. Μετά την ωτοπλαστική τα αυτιά καλύπτονται με επιθέματα τα οποία αφαιρούνται έπειτα από 5 ημέρες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι άμεσα, ορατά και μόνιμα.

Ωτοπλαστική: Μετά την επέμβαση – Ανάρρωση

Μετά την επέμβαση της ωτοπλαστικής, ο ασθενής θα πρέπει να φοράει μια ελαστική, ειδική κορδέλα που συγκρατεί την περιοχή των αυτιών και την προστατεύει από πιθανές μολύνσεις, για 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής θα πρέπει να φοράει αυτή την κορδέλα και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η ανάρρωση είναι γρήγορη, αφού ο ασθενής δεν χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική και μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του έπειτα από περίπου 2 ημέρες.

Στην περίπτωση των παιδιών, μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο και τις λοιπές δραστηριότητές τους, έπειτα από 1 εβδομάδα.

Όλοι οι ασθενείς, ενήλικες αλλά και παιδιά θα πρέπει να αποφύγουν δραστηριότητες που απαιτούν έντονη φυσική άσκηση ή ανύψωση βάρους, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Γενικότερα το διάστημα της ανάρρωσης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν πρέπει να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, όπως τραυματισμός ή μόλυνση.

Ωτοπλαστική: Πόνος

Η ωτοπλαστική αποτελεί κατά κύριο λόγο μία ανώδυνη επέμβαση, ωστόσο είναι λογικό κατά τις πρώτες ημέρες να υπάρξει κάποιο οίδημα ή πρήξιμο, το οποίο όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα κοινά παυσίπονα.

Ωτοπλαστική: Κόστος

Το κόστος της ωτοπλαστικής διαφέρει ανάλογα την περίπτωση του κάθε ασθενή, την έκταση του προβλήματος που έχει, αλλά και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί.

Η βελτίωση της όψης των αυτιών είναι πολύ σημαντική για κάθε άτομο, αφού επηρεάζει άμεσα την εμφάνισή τους.

Εμπιστευτείτε την εικόνα σας στα ικανά χέρια και την εμπειρία του Dr Μακρυγιώργη Κωνσταντίνου και απολαύστε άριστα και ασφαλή αποτελέσματα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.