Βραχιονοπλαστική

plastiki sta bratsa

Βραχιονοπλαστική (Πλαστική στα μπράτσα): Τι είναι;

Τα μπράτσα που έχουν υποστεί χαλάρωση είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά συχνά, τόσο στις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Για πολλούς τα χαλαρωμένα μπράτσα, εκτός από αντιαισθητικά, μπορεί να μαρτυρούν την ηλικία ή ακόμα και να προκαλούν ενοχλήσεις στην καθημερινότητα. Η αυξομείωση του βάρους, η ηλικία αλλά πολλές φορές και η κληρονομικότητα, ευθύνονται για τη χαλάρωση και την απώλεια ελαστικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, δυστυχώς όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, δεν είναι αρκετά.

Η βραχιονοπλαστική, ή πιο απλά ή πλαστική στα μπράτσα, είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία ενισχύει σημαντικά τη μείωση του προβλήματος, χαρίζοντας στους ασθενείς όμορφα και νεανικά μπράτσα! Με την βραχιονοπλαστική δεν ενισχύεται μονάχα η αυτοπεποίθηση του ασθενή, αλλά δημιουργείται ένα πιο αρμονικό σχήμα που ταιριάζει με το υπόλοιπο σώμα.

Μίνι Βραχιονοπλαστική: Τι είναι;

Η μίνι βραχιονοπλαστική αποτελεί επίσης χειρουργική επέμβαση, αλλά μικρότερου μεγέθους. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις που η χαλάρωση του δέρματος δεν είναι τόσο εκτεταμένη και υφίσταται κυρίως στο ανώτερο τμήμα του μπράτσου, κοντά στις μασχάλες.

Η μίνι βραχιονοπλαστική απαιτεί μια ενιαία τομή και αρκετά μικρότερες ουλές σε σχέση με την κλασική.

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια άμεση και αποτελεσματική λύση, χωρίς να υποβληθούν σε ένα μεγαλύτερο χειρουργείο.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η βραχιονοπλαστική;

Η βραχιονοπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά διάφορα προβλήματα, όπως:

  • Περιττό δέρμα και λίπος
  • Χαλάρωση και απώλεια ελαστικότητας
  • Ραγάδες ή και κυτταρίτιδα

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Η επέμβαση της βραχιονοπλαστιλής πραγματοποιείται υπό γενική ή τοπική αναισθησία. Το χειρουργείο μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες τεχνικές, με πιο συχνή εκείνη κατά την οποία δημιουργείται μία τομή στο εσωτερικό του μπράτσου. Η τομή αυτή ξεκινάει από τη μασχάλη και φτάνει μέχρι τον αγκώνα.

Μέσα από την τομή αυτή, αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος, ενώ οι ιστοί αναδιαμορφώνονται. Ο πλαστικός χειρουργός φροντίζει για τη λείανση της επιδερμίδας και το ομαλό οπτικό αποτέλεσμα του περιγράμματος των χεριών.

Με το πέρας της παρέμβασης, η τομή κλείνει με απορροφήσιμα ράμματα.

Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι εκτεταμένο ή κριθεί απαραίτητο από το γιατρό, η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση.

Οι τομές που σχηματίζονται είναι μόνιμες, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται και είναι σχεδόν αόρατες!

Οι ασθενείς δεν απαιτείται να διανυκτερεύσουν στην κλινική, ενώ ο γενικότερος χρόνος ανάρρωσης είναι αρκετά σύντομος.

Συνίσταται να ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού για ομαλή αποθεραπεία και να φορούν ειδικό κορσέ που θα συστήσει ο γιατρός, τουλάχιστον για 1 μήνα.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Υπάρχουν κίνδυνοι από την εφαρμογή της βραχιονοπλαστικής;

Η βραχιονοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση χωρίς κινδύνους. Ωστόσο, όπως σε κάθε χειρουργείο, μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν ενδεχόμενοι κίνδυνοι για αιμάτωμα, μόλυνση ή και ελαφρύ οίδημα.

Η επιλογή του σωστού επαγγελματία, μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών.

Βραχιονοπλαστική: Πριν και Μετά

Βραχιονοπλαστική: Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής, καθώς και της μίνι βραχιονοπλαστικής είναι εντυπωσιακά.

Ενδεικτικά:

  • Σύσφιξη δέρματος: Η επέμβαση χαρίζει στον ασθενή ένα σφικτό δέρμα, απαλλαγμένο από τη χαλάρωση.
  • Βελτίωση εμφάνισης: Με την αφαίρεση περιττού δέρματος αλλά και λίπους, τα χέρια φαίνονται πιο όμορφα σε όλο το μήκος του, προσφέροντας αρμονία και ισορροπία στο σώμα.
  • Ελάχιστα σημάδια: Οι ουλές από τις τομές αποχρωματίζονται έπειτα από λίγο καιρό, χωρίς να αφήνουν εμφανή σημάδια στον ασθενή.
  • Μόνιμα αποτελέσματα: Η βραχιονοπλαστική προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα στους ασθενείς, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλονται ξανά σε θεραπείες.

Παρόλα τα πλεονεκτήματα και τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει η βραχιονοπλαστική, ο ασθενής θα πρέπει να τηρεί ένα σωστό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, καθώς και να ασκείται τακτικά.

Βραχιονοπλαστική: Τιμή

Η τιμή της επέμβασης θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως την έκταση του προβλήματος, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, αν θα συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως λιποαναρρόφηση, καθώς και από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με εμπειρία ετών σε χειρουργικές επεμβάσεις της Αισθητικής Ιατρικής, εγγυάται ένα φυσικό και άρτιο αποτέλεσμα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.