Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστικη: Τι Είναι;

Η κοιλιοπλαστική ανέκαθεν ήταν αρκετά δημοφιλής θεραπεία, αφού αποτελεί το μοναδικό επεμβατικό τρόπο για την απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς.

Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί το περιττό λίπος και επιπλέον δέρμα από την περιοχή της κοιλιάς, ώστε να ανασχηματιστεί και να βελτιωθεί η εμφάνισή της.

Υπάρχουν 2 κύριες μέθοδοι κοιλιοπλαστικής:

  • Μίνι κοιλιοπλαστική: Στην περίπτωση αυτή, αφαιρείται δέρμα και λίπος από την κατώτερη περιοχή της κοιλιάς. Πρόκειται για μια πιο ήπια εκδοχή της επέμβασης και δεν απαιτείται μετακίνηση του ομφαλού. Είναι κατάλληλη για πιο αδύνατα άτομα, όπου η χαλάρωση εμφανίζεται κυρίως στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία.
  • Κλασική κοιλιοπλαστική: Κατά την κλασική κοιλιοπλαστική αφαιρείται ένα αρκετά μεγάλο μέρος δέρματος αλλά και λίπους και πραγματοποιείται ανασύσταση των μυών. Είναι κατάλληλη για ασθενείς με εκτεταμένο πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς. Πρόκειται για μία σύγχρονη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα της χαλάρωσης και του συσσωρευμένου πάχους. Το χειρουργείο είναι μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό της μίνι κοιλιοπλαστικής, απαιτείται γενική αναισθησία, καθώς και μετακίνηση του ομφαλού.
koilioplastiki gia andres

Κοιλιοπλαστική ανδρών

Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια διαδικασία που αφορά μονάχα τις γυναίκες. Είναι εξίσου κατάλληλη και αποτελεσματική και για άνδρες που επιθυμούν να αφαιρέσουν το περιττό λίπος, και να βελτιώσουν την εμφάνιση της κοιλιάς τους.

Ποιοι άνδρες επιλέγουν την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής;

Η κοιλιοπλαστική επιλέγεται από άνδρες που έχουν χάσει αρκετά κιλά ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα χαλάρωσης και περιττού λίπους στην περιοχή, που είναι δύσκολο να διορθωθεί με τακτική άσκηση και σωστή διατροφή.

Η κοιλιοπλαστική δίνει τη δυνατότητα στους άνδρες να χαρούν μια νέα, πιο επίπεδη κοιλιά, χωρίς περιττό λίπος. Ωστόσο, οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν επίγνωση της διαδικασίας και ρεαλιστικούς στόχους. Η θεραπεία δεν αποτελεί “δίαιτα”. Χρειάζεται οργάνωση και πρόγραμμα μετά την ανάρρωση, ώστε να διατηρηθούν τα αποτελέσματα.

Κοιλιοπλαστική ανδρών: Η διαδικασία

Αρχικά, ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει και θα αξιολογήσει την περίπτωσή σας, ώστε να οργανώσει σωστά το χειρουργείο.

Πριν την επέμβαση, πραγματοποιείται προεγχειρητικός έλεγχος που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, σάκχαρου, καρδιογράφημα και άλλες, αλλά και σχεδιασμός των τομών που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Στην περίπτωση των καπνιστών, θα πρέπει να απέχουν από το τσιγάρο για κάποιο διάστημα πριν το χειρουργείο. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να είναι υγιείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με ολική νάρκωση, ενώ η τομή γίνεται σε σημείο που δεν είναι εμφανές, τουλάχιστον φορώντας εσώρουχο ή μαγιό. Ο πλαστικός χειρουργός προχωράει στην αφαίρεση του περιττού δέρματος και λίπους, επιτρέποντας τον ανασχηματισμό των μυών για μέγιστα αισθητικά αποτελέσματα.

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση με αρκετές δυσκολίες. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το χειρουργείο αλλά και την μετεγχειρητική φροντίδα του ασθενούς.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

koilioplastiki gia andres.1

Είναι επικίνδυνη η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική σίγουρα αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο και όχι ιδιαίτερα εύκολα χειρουργείο, όπως θα ήταν ένα χειρουργείο ρουτίνας. Όπως όλες οι επεμβάσεις, έτσι και η κοιλιοπλαστική, πολλές φορές συνοδεύεται από πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως είναι επικίνδυνη.

Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο έχει η επιλογή του γιατρού. Θα πρέπει να διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση αλλά και σύγχρονα μέσα ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία και ασφάλεια την επέμβαση.

Ποιες είναι οι ενδεχόμενες επιπλοκές;

  • Φλεγμονές μικρής έκτασης
  • Συλλογή ορώδους υγρού
  • Μούδιασμα ή ευαισθησία στην περιοχή της κοιλιάς
  • Ελαφρύς πόνος
  • Ζαλάδες λόγω της ολικής αναισθησίας

Οι παραπάνω επιπλοκές είναι ενδεικτικές και κάποιες από αυτές αντιμετωπίζονται με αυτά παυσίπονα.

Συνίσταται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιοδήποτε σύμπτωμα ή επιπλοκή παρατηρήσετε.

Κοιλιοπλαστική: Ανάρρωση και αποθεραπεία

Η ανάρρωση μετά την κοιλιοπλαστική είναι σχετικά γρήγορη και επιτυγχάνεται μέσα στις επόμενες 10 ημέρες περίπου. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Κατά το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο, ο ασθενής θα πρέπει να φοράει ειδική ελαστική ζώνη, ενώ απαγορεύεται η έντονη άσκηση και οι δραστηριότητες που απαιτούν αρκετές κινήσεις.

Οποιοδήποτε οίδημα υποχωρεί με την πάροδο των ημερών, ενώ ενδεχόμενος πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα.

Τέλος, καλό είναι να τηρείται μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όχι μόνο για λόγους αποθεραπείας, αλλά και γενικότερα.

Εμπιστευτείτε το γιατρό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες του και απολαύστε το νέο σας εαυτό!

Κοιλιοπλαστική: Κόστος

Το κόστος της επέμβασης ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η έκταση του προβλήματος, η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ωστόσο, η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση που θα αλλάξει εντελώς την εμφάνιση της κοιλιάς σας για πάντα!

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος διαθέτει πολυετή εμπειρία στις επεμβατικές θεραπείες, καθώς και σύγχρονα μέσα και ερ

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.