Κοιλιοπλαστική

koilioplastiki

Κοιλιοπλαστική: Τι Είναι;

Η πάροδος του χρόνου, οι αυξομειώσεις του βάρους και φυσικά η εγκυμοσύνη, καθιστούν τη μάχη των γυναικών για μια επίπεδη και καλοσχηματισμένη κοιλιά, ολοένα και πιο δύσκολη.

Οι εξωτερικοί παράγοντες και οι ρυθμοί της καθημερινότητας, πολλές φορές δεν αφήνουν χρόνο σε μια γυναίκα να γυμναστεί σωστά και επαρκώς, αλλά και να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή. Οι παράγοντες αυτοί σίγουρα θα ενισχύσουν την ύπαρξη μιας καλοσχηματισμένης κοιλιάς και ενός δυνατού σώματος, όμως σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αρκετοί.

Σε αυτό το σημείο, κάνει την είσοδό της η κοιλιοπλαστική. Κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται δέρμα αλλά και λίπος από τα κατώτερα τμήματα του ηλιακού τοιχώματος.

Αφαιρώντας χειρουργικά το περίσσιο δέρμα και λίπος, αυξάνεται η ελαστικότητα του δέρματος και το σχήμα της κοιλιάς επανέρχεται. Ταυτόχρονα, καταπολεμώνται οι πιθανές ραγάδες από εγκυμοσύνη και βελτιώνεται η συνολική εικόνα του σώματος.

Κοιλιοπλαστική: Τομή

Η τομή της επέμβασης γίνεται σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην είναι ορατή φορώντας μαγιό, ή εσώρουχο.

Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι;

Μεγάλο ποσοστό κόσμου θεωρεί πως η κοιλιοπλαστική αφορά μόνο τις γυναίκες. Η κοιλιοπλαστική αφορά κυρίως τις γυναίκες, καθώς για λόγους εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίζουν συχνότερα πρόβλημα.

Ωστόσο, η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορούν να πραγματοποιήσουν και οι άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική, είναι:

  • Γυναίκες που έχουν υποστεί χαλάρωση λόγω εγκυμοσύνης.
  • Όσες και όσοι που παρουσιάζουν χαλάρωση, ενώ παράλληλα αδυνατούν να χάσουν κιλά, πάρα τις καθημερινές προσπάθειες.
  • Όσες και όσοι που έχουν χάσει αρκετά κιλά, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα χαλάρωσης στη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Όσες και όσοι παρατηρούν ραγάδες, αλλά και ουλές που προέρχονται από επεμβάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να έχουν υπόψη πως η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια διαδικασία ή μια μέθοδος αδυνατίσματος. Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος στη γύρω περιοχή.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες αλλά και ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο σχετικά με το αποτελέσματα, καθώς μια σημαντική αλλαγή βάρους στο μέλλον, μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Τέλος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να μην πάσχουν από σοβαρά νοσήματα που θα επιβραδύνουν την ανάρρωσή τους μετά τη θεραπεία.

Γιατί να κάνετε κοιλιοπλαστική;

Οι λόγοι που κάθε άτομο θα επιλέξει για να κάνει κοιλιοπλαστική, μπορεί να ποικίλλουν.

Ποια είναι όμως τα κίνητρα, για όσους έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν με την επέμβαση;

  • Βελτίωση της εμφάνισης: Με την κοιλιοπλαστική βελτιώνεται σημαντικά η εμφάνιση της περιοχής της κοιλιάς, αλλά και του σώματος γενικότερα. Μεγάλο ποσοστό ατόμων επιλέξει να προχωρήσει στην κοιλιοπλαστική για το λόγο αυτό, καθώς ένα όμορφο και δυνατό σώμα, προσφέρει επίσης τρομερή αυτοπεποίθηση.
  • Μείωση τοπικού λίπους: Με την εφαρμογή κοιλιοπλαστικής, μειώνεται σημαντικά το τοπικό λίπος και σωματικό βάρος της περιοχής.
  • Καλή υγεία: Πολλές φορές, το τοπικό πάχος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της υγείας ενός ατόμου. Η αισθητή μείωση του λίπους, μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα υγείας.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Η διαδικασία της κοιλιοπλαστικής πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό και μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης που θα κάνετε, δηλαδή πλήρης κοιλιοπλαστική ή mini κοιλιοπλαστική.

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός θα έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες εξετάσεις και αξιολογήσεις, συζητώντας παράλληλα μαζί σας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πριν την έναρξη της επέμβασης, ο γιατρός σχεδιάζει στην περιοχή τις τομές που πρόκειται να γίνουν. Οι τομές ξεκινούν από την κοιλιακή χώρα και καταλήγουν στο πλάι, σε σημείο που μπορούν να καλυφθούν από το εσώρουχο ή το μαγιό.

Κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής, εφαρμόζεται ολική αναισθησία.

Ο γιατρός αφαιρεί το περιττό λίπος και δέρμα στη γύρω περιοχή. Έπειτα κλείνει τις τομές με απορροφήσιμα ή και μη απορροφήσιμα ράμματα.

Πλήρης – Κλασσική κοιλιοπλαστική

Η κλάσσική κοιλιοπλαστική αποτελεί μια σύγχρονη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, που πραγματοποιείται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα και το μυϊκό τοίχωμα.

Mini κοιλιοπλαστική

Η mini κολιοπλαστική είναι μια πιο ήπια μορφή επέμβασης. Αφαιρείται ένα τμήμα λίπους και δέρματος, κάτω από τον ομφαλό, δηλαδή στην περιοχή του κατώτερου τμήματος της κοιλιάς.

Belt (Κυκλοτερής) κοιλιοπλαστική

Ενδείκνυται για άτομα (συνήθως βαριατρικοί ασθενείς) που έχουν χάσει πολλά κιλά και παρουσιάζουν σημαντική χαλάρωση του δέρματος τόσο στην κοιλιακή όσο και την οσφυϊκή περιοχή.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Κοιλιοπλαστική: Ανάρρωση – Αποθεραπεία

Μετά την επέμβαση είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες του γιατρού, ώστε η ανάρρωση και η αποθεραπεία να γίνουν γρήγορα και χωρίς επιπλοκές.

Οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επόμενη μέρα, ανάλογα πάντα με τον τύπο της κοιλιοπλαστικής και την πολυπλοκότητά της.

Επίσης, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά για τις πρώτες εβδομάδες η γενικότερη δραστηριότητα θα πρέπει να είναι περιορισμένη, αποφεύγοντας έντονες ασκήσεις, ανύψωση βαριών αντικειμένων και άλλες φυσικές δραστηριότητες.

Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να κάνουν χρήση ειδικής ζώνης, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η πλήρης ανάρρωση από την κοιλιοπλαστική διαρκεί αρκετό διάστημα, όπως και η επίτευξη των τελικών αποτελεσμάτων. Είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τον χρόνο ανάρρωσης αλλά και ολικής βελτίωσης.

Κοιλιοπλαστική: Πονάει;

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι σε γενικά πλαίσια ανεκτός και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση ήπιων παυσίπονων.

Στην ΚΜ Plastic Surgery Clinic χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους αλλά και ειδικά εργαλεία, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον τραυματισμό των ιστών, μειώνοντας σημαντικά τον πόνο.

Κοιλιοπλαστική: Κόστος

Το κόστος της κοιλιοπλαστικής ποικίλλει και διαμορφώνεται μέσα από διάφορους παράγοντες, όπως την έκταση του προβλήματος, τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, τα λοιπά έξοδα χειρουργείου.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια επέμβαση που αξίζει να επενδύσετε, αφού σας χαρίζει μόνιμα και θεαματικά αποτελέσματα!

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής. Η εμπειρία, οι γνώσεις, αλλά και οι σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιεί θα εξασφαλίσουν για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.