Λιποαναρρόφηση

lipoanarofisinew

Λιποαναρρόφηση: Τι είναι;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής που στόχο έχει την αφαίρεση περιττού λίπους που βρίσκεται σε διάφορες περιοχές του σώματος. Η τεχνική αυτή είναι αρκετά δημοφιλής, λόγω του έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη σιλουέτα, χαρίζοντας ισορροπία και αρμονία στο σώμα.

Η λιποαναρρόφηση, χρησιμοποιείται κυρίως σε άτομα που έχουν εκτεταμένο πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί με δίαιτα ή ακόμα και με έντονη άσκηση. Ουσιαστικά λοιπόν, δεν αποτελεί μια εναλλακτική λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μια μέθοδο οριστικής αφαίρεσης του λίπους. Είναι εξαιρετικά σημαντικά μετά την επέμβαση, οι ασθενείς να διατηρούν έναν υγιή τρόπο ζωής, ώστε να διατηρήσουν στο μέγιστο τα αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφηση: Περιοχές εφαρμογής

Η λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος και εκτεταμένο πρόβλημα.

Αναλυτικότερα:

 • Κοιλιά: Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς εφαρμόζεται στην άνω και κάτω κοιλία αλλά και στην περιοχή της μέσης, σμιλεύοντας την επιφάνεια.
 • Πρόσωπο: Η λιποαναρρόφηση προσώπου εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία, αντιμετωπίζοντας τις περιοχές όπου έχει συσσωρευτεί λίπος, όπως ο λαιμός ή και το προγούλι.
 • Πόδια: Η λιποαναρρόφηση στα πόδια, περιλαμβάνει διάφορες περιοχές όπως λιποαναρρόφηση μηρών, γλουτών, γόνατα αλλά και γάμπες. Είναι αρκετά συνηθισμένη, καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές συσσωρεύουν αρκετό λίπος.
 • Χέρια: Τα χέρια και πιο συγκεκριμένα τα μπράτσα, συχνά συσσωρεύουν λίπος το οποίο καταπολεμάται αποτελεσματικά με την λιποαναρρόφηση.

Λιποαναρρόφηση: Πλεονεκτήματα

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και οφέλη για τον ασθενή.

Ενδεικτικά, μερικά από αυτά:

 • Βελτίωση σιλουέτας: Η λιποαναρρόφηση χαρίζει στον ασθενή ένα πιο σφικτό σώμα, χαρίζοντας παράλληλα αρμονία και ισορροπία στη γενικότερη εμφάνιση.
 • Αύξηση αυτοπεποίθησης: Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς αισθάνονται σιγουριά και πολύ καλύτερα με τον εαυτό τους. Η συνθήκη αυτή αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους και βελτιώνει το καθημερινό κοινωνικό τους επίπεδο.
 • Ελάχιστος κίνδυνος: Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια επέμβαση η οποία δεν ενέχει σοβαρούς κινδύνους ή επιπλοκές.
 • Τοπική αναισθησία: Ανάλογα την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, την περίπτωση αλλά και την περιοχή εφαρμογής, υπάρχει η δυνατότητα για τοπική αναισθησία, αντί για ολική.
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση τοπικού λίπους: Η λιποαναρρόφηση μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συσσωρευμένο λίπος, τη στιγμή που άλλες μέθοδοι όπως άσκηση και διατροφή, δεν αρκούν.
 • Μόνιμα αποτελέσματα: Η λιποαναρρόφηση προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα στους ασθενείς. Αυτό σημαίνει πως υποβάλλονται μόνο μια φορά στην επέμβαση. Φυσικά χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή για τη διατήρηση του αποτελέσματος.
 • Μικρός χρόνος αποθεραπείας: Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, χαρίζοντας μικρό χρόνο αποθεραπείας.
liponew2

Λιποαναρρόφηση: Διαδικασία

Η κλασική λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί είτε με γενική αναισθησία – κυρίως όταν το πρόβλημα επεκτείνεται σε διάφορες περιοχές – είτε με τοπική αναισθησία.

Ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί τις τομές στην περιοχή όπου θα γίνει η λιποαναρρόφηση. Οι τομές αυτές είναι συνήθως μικρές, επιτρέποντας ωστόσο στην εισαγωγή κάνουλας. Η κάνουλα χρησιμοποιείται για την αποκόλληση και μεταφορά του λίπους, το οποίο μεταφέρεται σε ειδικό δοχείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις το λίπος αυτό μπορεί να εμφυτευθεί σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου υπάρχει ανάγκη.

Με την αφαίρεση του λίπους, ο γιατρός σμιλεύει το δέρμα, δίνοντάς του το κατάλληλο σχήμα. Έπειτα, κλείνει τις τομές με απορροφητικά ράμματα.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Υπάρχουν επιπλοκές;

Η λιποαναρρόφηση δεν δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες και επιπλοκές. Ωστόσο, επειδή γίνεται λόγος για ένα χειρουργείο, πάντα μπορεί να υπάρχουν ενδεχόμενοι κίνδυνοι.

Μετά τη διαδικασία, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί πρήξιμο ή κάποιο οίδημα, τα οποία όμως είναι προσωρινά και υποχωρούν το επόμενο διάστημα.

Πότε εμφανίζονται τα αποτελέσματα και ποια είναι η διάρκειά τους;

Η βελτίωση του σχήματος της περιοχής που υποβλήθηκε σε λιποαναρρόφηση είναι ορατή μετά το χειρουργείο. Τα οριστικά αποτελέσματα όμως, διαμορφώνονται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ανάλογα την ανταπόκριση του οργανισμού του ασθενή.

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, συνίσταται ωστόσο η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με τακτική σωματική άσκηση.

Λιποαναρρόφηση: Πριν και μετά

lipoanarrofisi.2

Λιποαναρρόφηση: Κόστος

Κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά και προβλήματα. Το κόστος της λιποαναρρόφησης προσαρμόζεται και εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε ασθενή, την περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, καθώς και την έκταση του προβλήματος.

Επιπλέον, αν η λιποαναρρόφηση συνδυαστεί με άλλες μεθόδους, το κόστος μπορεί να διαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός θα σας ενημερώσει πλήρως για την τιμή, μετά την αξιολόγηση της περίπτωσή σας.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με πλούσιο βιογραφικό και πολλά έτη εμπειρίας στο χώρο, μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή σας, να σας καθοδηγήσει σωστά και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα υγιές και όμορφο σώμα!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.