Μειωτική Στήθους

Νιώστε άνετα με το στήθος σας!

cropped 10 e1696934014266

Μειωτική στήθους: Τι είναι

Το μεγάλο στήθος μπορεί να είναι επιθυμία πολλών γυναικών, ωστόσο τα γεγονότα δείχνουν ότι μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά την καθημερινότητα τους.

Η μείωση στήθους αποτελεί τη λύση για τις γυναίκες που θέλουν να μειώσουν τον όγκο που έχει το στήθος τους και να αισθάνονται πιο άνετα με τον εαυτό τους.

Η μειωτική στήθους είναι μια ευρέως διαδεδομένη χειρουργική επέμβαση, που σκοπό έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλομαστία ή και τη γιγαντομαστία, μειώνοντας το στήθος αναλογικά, διατηρώντας αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

Η επέμβαση μπορεί να εφαρμοστεί σε ενήλικες γυναίκες και δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του μαστού.

Ποιες γυναίκες αφορά – Γιατί να κάνετε μείωση στήθους;

Η μείωση στήθους γίνεται τόσο για αισθητικούς και κοινωνικούς λόγους, όπως και για λόγους υγείας. Μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, να αυξήσει την αυτοπεποίθησή της, να μειώσει την ενδεχόμενη αμηχανία της αλλά και κάποια σοβαρά σωματικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες προχωρούν σε μείωση στήθους;

 • Αναπνευστικά προβλήματα
 • Μυοσκελετικοί πόνοι στον αυχένα, την πλάτη και τους ώμους
 • Αίσθημα βάρους στο στήθος
 • Συχνοί πονοκέφαλοι
 • Μούδιασμα και μυρμήγκιασμα χεριών
 • Δερματικοί ερεθισμοί
 • Ανομοιομορφία με το υπόλοιπο σώμα
 • Καλύτερος έλεγχος του μαστού
 • Διαταραχές ύπνου
 • Δυσκολίες στην καθημερινότητα
 • Δυσκολίες την εκτέλεση άσκησης

Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως η μειωτική στήθους δε γίνεται μονάχα για αισθητικούς λόγους, αλλά αφορά ένα σύνολο αιτιών που μπορεί να επηρεάσουν και την υγεία μιας γυναίκας.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Ποια είναι τα οφέλη από τη μείωση στήθους;

Η μειωτική στήθους αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση που χαρίζει στις γυναίκες μόνιμα αποτελέσματα. Προχωρώντας με την επέμβαση, μπορούν να απολαύσουν πολλαπλά οφέλη, όπως:

 • Βελτιωμένη ποιότητα ζωής
 • Βελτίωση της στάσης του σώματος
 • Βελτίωση της αρμονίας και της ισορροπίας του σώματος
 • Ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους
 • Καλύτερος ύπνος
 • Καλύτερη άσκηση
 • Μείωση πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού
 • Μείωση ταλαιπωρίας στην περίπτωση οστεοπόρωσης
 • Καλύτερος έλεγχος του μαστού

Μειωτική στήθους: Διαδικασία επέμβασης

Κατά την διάρκεια της μειωτικής στήθους, η ασθενής θα χρειαστεί να υποβληθεί σε γενική αναισθησία.

Η διάρκεια της επέμβασης μπορεί να ποικίλλει και εξαρτάται τόσο από την έκταση του προβλήματος, όσο και από την τεχνική που θα εφαρμοστεί. Η χρήση της κατάλληλης τεχνικής, εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του μαστού σας, τη θέση της θηλής, το βαθμό χαλάρωσης αλλά και την ποιότητα του δέρματος.

Ο πλαστικός χειρουργός θα δημιουργήσει τομές στο στήθος, από τις οποίες αφαιρεί τον απαιτούμενο όγκο, το περιττό λίπος ή και δέρμα. Οι τομές αυτές δεν φεύγουν, με το πέρασμα του χρόνου όμως αποχρωματίζονται και γίνονται ένα με το δέρμα.

Έπειτα, προχωράει σε διαμόρφωση και ανόρθωση στήθους, για ένα αρμονικό, ισορροπημένο και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι τομές κλείνουν με ράμματα σε διάφορα επίπεδα, ώστε να στηριχτεί σωστά ο μαστός. Τα ράμματα αυτά είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

Η μειωτική στήθους είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση και για το λόγο αυτό πρέπει να εκτελείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει σωστά την κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη τεχνική και να σας χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

meiotiki stithous

Μετά την επέμβαση – Αποθεραπεία μετά από μείωση στήθους

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μειωτική στήθους, μπορούν να λάβουν εξιτήριο την επόμενη κιόλας ημέρα.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται από τις πρώτες ημέρες, ωστόσο διαμορφώνεται σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μετά την επέμβαση και για τις πρώτες ημέρες, συνίσταται ξεκούραση. Επίσης οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν την έντονη δραστηριότητα, άσκηση και ανύψωση βάρους, για τουλάχιστον ένα μήνα μετά την επέμβαση.

Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει έπειτα από μία εβδομάδα.

Τέλος, οι ασθενείς θα πρέπει να φορούν ειδικό στηθόδεσμο υποστήριξης για το διάστημα που θα υποδείξει ο γιατρός.

Μείωση στήθους: Εμπειρίες

“Μετά τη μειωτική στήθους αισθάνομαι πιο άνετα και αναπνέω καλύτερα!”

“Πάντα ήθελα να προχωρήσω σε μειωτική στήθους, καθώς η καθημερινότητά μου ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μετά την εγκυμοσύνη. Στην αρχή δίσταζα, ωστόσο εμπιστεύτηκα τον κ. Μακρυγιώργη και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Πλέον απολαμβάνω ένα όμορφο και στητό στήθος!”

“Αγαπώ πολύ το στήθος μου, όμως η μειωτική στήθους έδιωξε την αμηχανία που είχα πάντα. Το πιο σημαντικό είναι όμως πως απαλλάχθηκα από το αίσθημα βάρους και τους πόνους που μου προκαλούσε.”

Μείωση στήθους: Πριν – Μετά

Άμα επιθυμείτε να δείτε αληθινά περιστατικά πλαστικής στήθους πριν και μετά, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Μείωση στήθους: Τιμή

Η τιμή της επέμβασης μειωτικής στήθους εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος, τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και αν εφαρμοστεί συνδυαστικά με κάποια άλλη επέμβαση, όπως μείωση και ανόρθωση στήθους.

Ο Dr Κωνσταντίνος Μακρυγιώργης διαθέτει αξιοσημείωτη εμπειρία στην πλαστική χειρουργική με πολλαπλές μετεκπαιδεύσεις.

Βρίσκεται στη διάθεσή σας για να συζητήσετε όλες τις απορίες αλλά και τις ανησυχίες σας, αλλά και για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα όμορφο και στητό στήθος, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας.

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.