Βοτουλινική Τοξίνη Α

Botox: Τι είναι;

Καθημερινά, τα συναισθήματα τα οποία βιώνουμε εκφράζονται μέσω του προσώπου μας. Λύπη, χαρά, θυμός, έκπληξη αλλά και πολλά άλλα. Τα συναισθήματα αυτά, σε συνδυασμό με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να αλλοιώσουν την υφή και την όψη του προσώπου, δημιουργώντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Το Botox (Μπότοξ) είναι μια πασίγνωστη θεραπεία της Αισθητικής Ιατρικής, η οποία εφαρμόζεται με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αντιγήρανσης, των ρυτίδων έκφρασης αλλά και άλλων προβλημάτων.

Το Botox περιέχει την δραστική ουσία βοτουλινική τοξίνη, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum. Με την εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης στον οργανισμό, επανέρχεται η λάμψη αλλά και η ελαστικότητα του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το Botox;

Το Botox προσώπου (Μπότοξ προσώπου) μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές, όπως:

  • Μεσόφρυο: Το Botox στο μεσόφρυο μπορεί να μειώσει τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στα φρύδια, χαρίζοντάς σας ένα πιο λαμπερό μέτωπο
  • Μάτια: Το Botox εφαρμόζεται στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο πόδι της χήνας, λειαίνοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές, ενώ βοηθάει παράλληλα στη μείωση των μαύρων κύκλων.
  • Μύτη: Η περιοχή γύρω από τη μύτη επηρεάζεται καθημερινά από τις εκφράσεις μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές.
  • Χείλη: Οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη δημιουργούνται επίσης λόγω των εκφράσεων του προσώπου, αλλά και από την χαρακτηριστική κίνηση ρουφήγματος του τσιγάρου, αν πρόκειται για καπνιστές.
  • Λαιμός – Ντεκολτέ: Η πάροδος του χρόνου είναι ιδιαίτερα εμφανής στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Το Botox εξαφανίζει τις γραμμές αυτές, χαρίζοντας νεότητα.

Botox: Πώς γίνεται η διαδικασία;

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία του Botox, ο γιατρός θα έχει εξετάσει το δέρμα σας για να δει ποιες είναι οι ανάγκες σας και η κατάλληλη ποσότητα ουσίας που χρειάζεστε.

Κατά τη διαδικασία, ο γιατρός εγχέει μικρές ποσότητες της ουσίας στα σημεία όπου απαιτείται βελτίωση. Με τον τρόπο αυτό, οι μυς χαλαρώνουν, σταματούν την κινούνται, με αποτέλεσμα να σταματάει και ο σχηματισμός ρυτίδων.

Η εφαρμογή του Botox γίνεται με τη χρήση εξαιρετικά λεπτής βελόνας και δεν απαιτεί αναισθησία, καθώς η διαδικασία είναι κατά κύριο λόγο ανώδυνη. Κατά μέσο όρο διαρκεί 15-20 λεπτά, ανάλογα πάντα την περιοχή εφαρμογής, αλλά και την έκταση του προβλήματος.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Botox: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει;

Τα αποτελέσματα του μπότοξ είναι θεαματικά, για το λόγο αυτό η διαδικασία προτιμάται από όλο και περισσότερο κόσμο.

Ενδεικτικά:

  • Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές: Με την εφαρμογή του μπότοξ, κάθε ασθενής μπορεί να εκφράζετε άφοβα, χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Αντιμετώπιση αντιγήρανσης: Το πρόσωπό αποκτά νεανική όψη και είναι εμφανώς αναζωογονημένο.
  • Αντιμετώπιση υπεριδρωσίας: Το μπότοξ, πέρα από τη χρήση που έχει στην Αισθητική Ιατρική, βοηθάει στην αντιμετώπιση και άλλων καταστάσεων, όπως η υπεριδρωσία.
  • Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας: Μετά την εφαρμογή του μπότοξ, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
  • Ορατά και άμεσα αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα και ορατά μετά τη θεραπεία, ενώ ολοκληρώνονται πλήρως σε διάστημα περίπου 2 εβδομάδων.

Πότε εμφανίζονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή του Botox. Ωστόσο, ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων του Botox διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την έκταση του προβλήματος, την ανταπόκριση του οργανισμού, την ηλικία αλλά και τον τύπο της επιδερμίδας.

Κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν έως και 6 μήνες. Με την πάροδο του χρόνου, οι μύες αποκτούν ξανά την κίνησή τους, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται εκ νέου ρυτίδες.

Στη φάση αυτή, και αν ο ασθενής θέλει να διατηρήσει τα αποτελέσματα, θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία.

Botox: Πριν και μετά

botox πριν και μετά
botox πριν και μετά 1

Botox: Τιμή

Η τιμή της θεραπείας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την περιοχή εφαρμογής, την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της ουσίας, τις ανάγκες του ασθενή, καθώς και από τον αν θα προχωρήσει σε άλλες συνδυαστικές θεραπείες.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με έτη εμπειρίας στις επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής και Αισθητικής Ιατρικής, διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα αλλά και τις γνώσεις, ώστε να σας χαρίσει ένα εντυπωσιακό, αλλά και πάνω από όλα φυσικό αποτέλεσμα.

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.