Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα: Τι είναι;

Η κυτταρίτιδα είναι μια ευρέως γνωστή δερματολογική κατάσταση, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Έχει συνδεθεί περισσότερο με τις γυναίκες, χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι ορατή και στους άντρες.

Η κυτταρίτιδα έχει τη χαρακτηριστική όψη του λεγόμενου “φλοιού πορτοκαλιού”. Δεν αποτελεί κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό ή το δέρμα, ωστόσο αρκετές φορές προκαλεί έντονα αντιαισθητικά συναισθήματα, μειώνοντας σημαντικά την αυτοπεποίθηση.

Η κατάσταση αυτή προκαλείται από τη συσσώρευση λίπους, νερού και διάφορων τοξίνων στους ιστούς του δέρματος, με αποτέλεσμα αυτοί να αλλοιώνονται και να παίρνουν αυτή τη μορφή.

Η εξαφάνιση της κυτταρίτιδας, τουλάχιστον πλήρως, θα λέγαμε πως είναι ακατόρθωτη, ωστόσο υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος για να μειώσει αισθητά την εμφάνισή της.

Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους και θεραπείες της Αισθητικής Ιατρικής μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση κυτταρίτιδας και αύξησης της αυτοπεποίθησης!

Λόγοι εμφάνισης κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, με ορισμένες από αυτές να είναι πιο συγκεκριμένες.

Αναλυτικότερα:

 • Πόδια: Η κυτταρίτιδα στα πόδια και κυρίως στην περιοχή των μηρών, των γλουτών αλλά και των γοφών αποτελεί εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στο γυναικείο πληθυσμό.
 • Χέρια: Η κυτταρίτιδα στα χέρια και κυρίως η κυτταρίτιδα στα μπράτσα είναι επίσης συχνό φαινόμενο, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να υφίσταται ταυτόχρονα και χαλάρωση η οποία επιδεινώνει την εμφάνιση.
 • Κοιλιά και μέση: Η κοιλιά και η μέση (κυρίως τα πλαϊνά σημεία) αποτελούν επίσης δημοφιλείς περιοχές εμφάνισης της κυτταρίτιδας.
kyttaritida

Που εντοπίζεται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, με ορισμένες από αυτές να είναι πιο συγκεκριμένες.

 • Πόδια: Η κυτταρίτιδα στα πόδια και κυρίως στην περιοχή των μηρών, των γλουτών αλλά και των γοφών αποτελεί εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στο γυναικείο πληθυσμό.
 • Χέρια: Η κυτταρίτιδα στα χέρια και κυρίως η κυτταρίτιδα στα μπράτσα είναι επίσης συχνό φαινόμενο, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να υφίσταται ταυτόχρονα και χαλάρωση η οποία επιδεινώνει την εμφάνιση.
 • Κοιλιά και μέση: Η κοιλιά και η μέση (κυρίως τα πλαϊνά σημεία) αποτελούν επίσης δημοφιλείς περιοχές εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Κυτταρίτιδα: Στάδια

Η κυτταρίτιδα χαρακτηρίζεται από διάφορα στάδια. Η σωστή εκτίμηση του σταδίου στο οποίο βρίσκεστε, μπορεί να οδηγήσει στη σωστή αντιμετώπισή της.

Αναλυτικότερα:

 • Στάδιο 0: Στο στάδιο αυτό η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή σε όρθια ή ξαπλωμένη στάση. Ακόμα και όταν το δέρμα πιέζεται, εμφανίζονται μονάχα πτυχές και όχι οι χαρακτηριστικές λακκούβες.
 • Στάδιο 1: Σε αυτό το στάδιο η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πάλι με τη μορφή λακκούβας, όταν το δέρμα πιέζεται.
 • Στάδιο 2: Σε αυτό το στάδιο η κυτταρίτιδα είναι ορατή ακόμα σε ξαπλβμένη στάση και το δέρμα έχει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού
 • Στάδιο 3: Στο στάδιο 3 η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, είτε το δέρμα πιέζεται είτε όχι. Στο σημείο αυτό, μπορεί να προκληθεί πόνος ή ενόχληση κατά την πίεση.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Θεραπεία, αντιμετώπιση και καταπολέμηση κυτταρίτιδας

Η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας μπορεί να ποικίλλει και να περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος, το δέρμα του ασθενή, το πόσο ανταποκρίνεται ο οργανισμός του, καθώς και τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Ας δούμε παρακάτω τις επικρατέστερες μεθόδους:

Κυτταρίτιδα: Αντιμετώπιση με μεσοθεραπεία

Είναι η πλέον άμεση και αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Το υλικό που εγχέεται με ένεση εσωτερικά στο δέρμα συγκρατεί το νερό στο σημείο εφαρμογής και χάρη στη λιπολυτική του δράση μειώνει το τοπικό λίπος, βελτιώνοντας την εμφάνιση και την υφή της επιδερμίδας. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και μετά από λίγες μόλις εφαρμογές θα έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Έπειτα από κάθε συνεδρία μπορείτε να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Θεραπεία με υαλουρονικό

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Η έγχυση του υλικού γίνεται με κάνουλα, γεγονός που κάνει τη θεραπεία λιγότερο επίπονη. Μετά τη συνεδρία απαιτείται επίδεση του σημείου για τις επόμενες πέντε μέρες, ενώ άμεσα μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας.

CelluErase

Το CelluErase αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική πρόταση θεραπείας της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μικροχειρουργική αφαίρεση της κυτταρίτιδας, η οποία αποκαθιστά τις ινωτικές δερματικές βλάβες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει την ομοιόμορφη και σφριγηλή υφή του με μία μόνο συνεδρία. Με τη θεραπεία CelluErase δεν απαιτούνται επαναληπτικές θεραπείες, ο πόνος είναι μηδαμινός και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά!

Θεραπεία κυτταρίτιδας: Πλεονεκτήματα

Η εφαρμογή θεραπείας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Ενδεικτικά:

 • Μείωση ορατότητας κυτταρίτιδας: Ο κύριος στόχος κάθε θεραπείας, είναι η μείωση της κυτταρίτιδας και η βελτίωση της όψης του δέρματος. Με την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών, μειώνεται σημαντικά η εικόνα του “φλοιού πορτοκαλιού”.
 • Ενίσχυση ελαστικότητας του δέρματος: Ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος, η κυτταρίτιδα γίνεται λιγότερο ορατή.
 • Βελτίωσης όψης δέρματος: Με τις θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, βελτιώνεται η γενικότερη όψη του δέρματος στη γύρω περιοχή. Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και λαμπερή.
 • Αύξηση κυκλοφορίας του αίματος: Η μεσοθεραπεία, όπως και άλλες μέθοδοι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, ενισχύουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.
 • Αύξηση αυτοπεποίθησης: Η αποτελεσματική μείωση της κυτταρίτιδας, οδηγεί σε αύξηση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.

Ποιο είναι το κόστος θεραπείας για κυτταρίτιδα;

Το κόστος της θεραπείας για κυτταρίτιδα ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το στάδιο της κυτταρίτιδας, την περιοχή ή τις περιοχές που εμφανίζεται, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, την ανταπόκριση του οργανισμού στις θεραπείες, καθώς και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ποικιλία τεχνικών που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα τις ανάγκες σας, ώστε να μειώσετε θεαματικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός με έτη εμπειρίας στο χώρο της Αισθητικής Ιατρικής, μπορεί να αξιολογήσει την περίπτωσή σας και να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση, μέσα από σύγχρονες μεθόδους και μέσα, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημά σας!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.