Γυναικομαστία

Γυναικομαστία: Τι Είναι;

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνδρες σπάνε τα όποια κοινωνικά ταμπού και προχωρούν σε επεμβάσεις της αισθητικής ιατρικής, που όχι μόνο βελτιώνουν αισθητά την εμφάνισή τους, αλλά ανεβάζουν επίσης την αυτοπεποίθησή τους.

Η γυναικομαστία ή αλλιώς μεγαλομαστία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις ανάμεσα στον ανδρικό πληθυσμό. Αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό των αντρών και δεν είναι άλλο από την υπερβολική αύξηση μεγέθους του ανδρικού μαστού.

Γυναικομαστία και άντρες

Η γυναικομαστία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία ενός άντρα. Οι άντρες που πάσχουν από γυναικομαστία βρίσκονται συχνά σε μειονεκτική θέση, η αυτοπεποίθησή τους δεν είναι υψηλή και η ποιότητα επιπέδου ζωής τους μειώνεται σημαντικά. Πολλές φορές βιώνουν έντονα και αρνητικά συναισθήματα, ενώ αναγκάζονται να αλλάζουν τις συνήθειες τους, όπως για παράδειγμα τον τρόπου που ντύνονται, ώστε το πρόβλημα να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Η γυναικομαστία μπορεί να χωριστεί σε 3 κατηγορίες, ανάλογα την ηλικία:

  • Νεογνική
  • Εφηβική
  • Ώριμη

Γυναικομαστία: Συμπτώματα

Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανίσει διάφορα συμπτώματα, τα οποία ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα τον οργανισμό, την ηλικία του ατόμου και τις ορμονικές διαταραχές του.

Συνήθως εκδηλώνεται με αρκετά έντονο πρήξιμο στο στήθος. Επίσης, οι μαστοί γίνονται αρκετά πιο ευαίσθητοι στην αφή, αλλά δεν είναι απίθανο να προκληθεί και ελαφρύς πόνος ή δυσφορία.

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα ωστόσο, μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη άλλων ασθενειών πέραν της γυναικομαστίας, για το λόγο αυτό καλό είναι να απευθύνεστε σε έναν εξειδικευμένο γιατρό, με εμπειρία, που θα μπορέσει να κάνει τη σωστή διάγνωση.

Γυναικομαστία: Αίτια

Τα αίτια εμφάνισης της γυναικομαστίας μπορούν να ποικίλλουν ανάλογα την περίπτωση.

Ενδεικτικά:

  • Ορμονικές διαταραχές
  • Λήψη συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων
  • Παχυσαρκία
  • Κληρονομικότητα
  • Θυροειδής

Η εξέταση από έναν πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στη θεραπεία γυναικομαστίας, μπορεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα, σχετικά με τα αίτια δημιουργίας του αλλά και την έκτασή του.

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Γυναικομαστία: Θεραπεία (Επέμβαση, διαδικασία, αντιμετώπιση)

Πριν την επέμβαση της γυναικομαστίας, προηγείται υπερηχογράφημα και έλεγχος των μαστών. Οι μαστοί μπορεί να αποτελούνται από λιπώδη ιστό με φυσιολογικό μαζικό αδένα, ή περίσσεια λιπώδους ιστού με διογκωμένο μαζικό αδένα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποια περίπτωση έγκειται ο κάθε ασθενής, καθώς η θεραπεία διαφέρει.

Οι μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η κλασική χειρουργική μέθοδος ή η μέθοδος της λιποαναρρόφησης.

gynaikomastia

Γυναικομαστία: Κλασική χειρουργική

Κατά την κλασική χειρουργική, δημιουργείται μια κυκλική τομή κάτω από τη θηλή και αφαιρείται ο μαζικός αδένας. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απαλλάσσεται οριστικά από το πρόβλημα της γυναικομαστίας. Η αναισθησία σε αυτή την περίπτωση είναι ολική.

Ο γιατρός φροντίζει έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά άψογο, μετά την αφαίρεση του μαζικού αδένα.

Γυναικομαστία: Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις λιπομαστίας. Η αναισθησία είναι τοπική και ελαφριά, το χειρουργείο ανώδυνο και διάρκειας περίπου 1 ώρας.

Γυναικομαστία: Αντιμετώπιση χωρίς χειρουργείο

Γίνεται η γυναικομαστία να αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργείο; Η απάντηση είναι ναι, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται όταν το πρόβλημα οφείλεται σε ορμονικά αίτια.

Γυναικομαστία: Κόστος

Το κόστος της γυναικομαστίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την έκταση του προβλήματος, αλλά και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί.

Δεν παύει να αποτελεί μια προσιτή επέμβαση, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τα οφέλη που προσφέρει στην ψυχολογία ενός άνδρα.

Για να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και να απαλλαγείτε οριστικά από τη γυναικομαστία, είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε έναν αξιόλογο πλαστικό χειρουργό. Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, έχει έτη εμπειρίας στις χειρουργικές θεραπείες γυναικομαστίας, προσφέροντας πάντα άριστα και αρμονικά αποτελέσματα, χωρίς επιπλοκές!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.