Ανόρθωση Στήθους

Αποκτήστε το στήθος που επιθυμείτε!

Ανόρθωση στήθους: Τι Είναι

Το στήθος κάθε γυναίκας είναι μοναδικό και αποτελεί ένα πολύ προσωπικό χαρακτηριστικό. Αποτελεί σύμβολο της γυναικείας φύσης, αλλά και της ζωής, αφού συνδέεται άρρηκτα με το θηλασμό.

Με την πάροδο του χρόνου, αλλά και λόγω άλλων παραγόντων, το στήθος είναι φυσικό να αλλάζει και να χάνει την αρχική του σφριγηλότητα.

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η ανόρθωση στήθους. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση η οποία ενισχύει τη βελτίωση του σχήματος των μαστών.

shutterstock 2282321325 e1696927645593

Πραγματοποιείται με την αφαίρεση του περιττού δέρματος και τη σύσφιξη των γύρω ιστών. Ο στόχος της επέμβασης, είναι η μεταφορά της θηλής αλλά και του μαστού σε υψηλότερο σημείο, ώστε στο στήθος να είναι πιο στητό και να επανέλθει στη φυσιολογική του θέση.

Γιατί αλλάζει το στήθος μιας γυναίκας;

Το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να αλλάξει, να χαλαρώσει και να χάσει την ελαστικότητά του για πολλούς λόγους.

Αναλυτικότερα:

 • Πάροδος του χρόνου: Είναι μια από τις βασικότερες αιτίες, που προκαλεί χαλάρωση του στήθους.
 • Τοκετός και θηλασμός: Το σώμα της γυναίκας, κατά συνέπεια και το στήθος της, μπορεί να υποστεί τεράστιες αλλαγές έπειτα από την περίοδο τοκετού ή θηλασμού.
 • Αλλαγή βάρους: Η αλλαγή του βάρους αφορά είτε την αύξηση είτε τη μείωση.
 • Βαρύτητα των μαστών
 • Κληρονομικότητα

  Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να λειτουργήσουν μόνοι τους, αλλά πολλές λειτουργούν και συνδυαστικά, οδηγώντας στη χαλάρωση και τελικά στην πτώση του στήθους.

  Ποιες γυναίκες αφορά – Γιατί να κάνετε ανόρθωση στήθους;

  Η ανόρθωση στήθους αφορά κυρίως τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν εμφανή προβλήματα χαλάρωσης εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.

  Αναλυτικότερα αφορά γυναίκες που λόγω γήρανσης, εγκυμοσύνης, θηλασμού ή απότομης απώλειας βάρους, αντιμετωπίζουν χαλάρωση στους μαστούς.

  Η ανόρθωση στήθους βελτιώνει σημαντικά τη θέση και την εμφάνιση των μαστών, και κατά συνέπεια την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας. Για το λόγο αυτό πολλές γυναίκες επιλέγουν να προχωρήσουν σε ανόρθωση στήθους για αισθητικούς λόγους.

  Η απόφαση κάθε γυναίκας είναι προσωπική, εξαρτάται από τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες της και οφείλουμε να τη σεβόμαστε.

  Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

  shutterstock 2021322524

  Πώς θα γνωρίζετε αν είστε η κατάλληλη υποψήφια για ανόρθωση στήθους;

   

  Στην ανόρθωση στήθους, υποβάλλονται συνήθως γυναίκες:

  • Που δεν καπνίζουν (αποτελεί αντένδειξη)
  • Οι μαστοί τους έχουν διαφορά σε ύψος
  • Ενοχλούνται από την αίσθηση του στήθους τους
  • Οι θηλές ή και οι ρώγες έχουν καθοδική κατεύθυνση
  • Αισθάνονται πως το στήθος έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του

   

  Ανόρθωση στήθους: Πώς γίνεται – Διαδικασία Επέμβασης

  Η ανόρθωση στήθους γίνεται με την εφαρμογή γενικής αναισθησίας. Ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί τις αναγκαίες τομές στο στήθος, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα τον τύπο της ανόρθωσης. Μέσω των τομών αφαιρεί το δέρμα που περισσεύει και ανυψώνει τον αδένα του μαστού που έχει χαλαρώσει.

  Σε περιπτώσεις που απαιτείται ή το επιθυμεί η ασθενής, ο χειρουργός αναδιαμορφώνει τον ιστό και ανασχηματίζει το στήθος. Οι θηλές μετακινούνται συνήθως προς τα πάνω και τοποθετούνται σε νέα θέση, ώστε να συνεχίσουν να είναι λειτουργικές.

  Ανόρθωση στήθους: Μετά την επέμβαση

  Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι άμεσα ορατό, ωστόσο η τελική εικόνα του στήθους διαμορφώνεται πλήρως έπειτα από μερικούς μήνες.

  Συνίσταται η ασθενής να μείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα βράδυ και να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες έπειτα από 2-3 ημέρες. Η έντονη άσκηση όπως και η ανύψωση βάρους απαγορεύονται.

  Μετά την επέμβαση είναι φυσιολογικό η ασθενής να αισθανθεί πόνο ή και πρήξιμο στο στήθος, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

  Τέλος, οι επίδεσμοι αφαιρούνται από τον χειρουργό έπειτα από 3-5 ημέρες. Σε περίπτωση ύπαρξης οιδήματος, αυτό υποχωρεί σταδιακά.

  Μετά την αφαίρεση των επιδέσμων, η ασθενής χρησιμοποιεί περίπου για ένα μήνα στηθόδεσμο υποστήριξης.

  Ανόρθωση στήθους: Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές;

  Κάθε χειρουργική επέμβαση μπορεί να παρουσιάσει κινδύνους. Έτσι και η χειρουργική ανόρθωση στήθους μπορεί να παρουσιάσει τις εξής επιπλοκές:

  • Μόλυνση
  • Κακή επούλωση τομών
  • Υπερτροφικές ουλές
  • Μικρή ασυμμετρία
  • Συσσώρευση υγρών
  • Αιμάτωμα
  • Ανωμαλίες στο περίγραμμα ή και το σχήμα του στήθους
  • Αιμορραγία

  Για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση επιπλοκών, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στην επιλογή του σωστού επαγγελματία πλαστικού χειρουργού.

  Ανόρθωση στήθους: Αποτελέσματα

  Θα πρέπει να έχετε υπόψη πως η ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζει τον όγκο του, αλλά βελτιώνει το σχήμα του.

  Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα και ορατά. Κάθε γυναίκα που αποφασίζει να προχωρήσει με την ανόρθωση στήθους μπορεί να απολαύσει ένα στητό και νεανικό στήθος!

  Ανόρθωση στήθους: Πριν και μετά

  Άμα επιθυμείτε να δείτε αληθινά περιστατικά πλαστικής στήθους πριν και μετά, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

  Ανόρθωση στήθους: Τιμή

  Η τιμή της επέμβασης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τη χαλαρότητα που έχει υποστεί ο μαστός, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και την εργασία που πρέπει να εφαρμόσει ο χειρουργός. Πολλές γυναίκες με την ανόρθωση στήθους, προχωρούν και σε αυξητική στήθους με τοποθέτηση ενθεμάτων, ώστε να έχουν ένα στητό και παράλληλα μεγαλύτερο στήθος.

  Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνταντίνος διαθέτει τεράστια εμπειρία στην πλαστική χειρουργική και έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένες μετεκπαιδεύσεις σε αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί του και γνωρίστε τα πάντα για την αυξητική στήθους!

  image00158

  Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

  Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.