Μεσοθεραπεία Προσώπου – Σώματος

Μεσοθεραπεία: Τι είναι;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς, αποτελεσματικές, ακίνδυνες και ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους της Αισθητικής Ιατρικής. Πρόκειται για ένα είδος θεραπείας που στόχο έχει την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος, με σκοπό να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την αντιγήρανση.

Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, αν κάποιος δεν θέλει να προβεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά ωστόσο θέλει να βελτιώσει την εμφάνισή του.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά και φυσικά, χαρίζοντας στους ασθενείς ένα υγιές, λαμπερό και όμορφο δέρμα, αυξάνοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή τους.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Σώματος: Τι είναι;

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται τόσο στο σώμα όσο και το πρόσωπο. Πρόκειται για μια ειδική θεραπεία η οποία ενισχύει σημαντικά τη σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο αλλά και το σώμα. Βελτιώνει την όψη του δέρματος, λειαίνει την επιδερμίδα και επιπλέον καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Κατά τη μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος γίνεται χρήση ειδικών συστατικών όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες και άλλα, τα οποία εισάγονται στο δέρμα με τη χρήση ειδικών συσκευών ή βελόνων.

Τα συστατικά αυτά ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο σφικτό.

Μεσοθεραπεία: Διαδικασία Επέμβασης

Η μεσοθεραπεία, ανάλογα την περιοχή εφαρμογής, μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους.

Αναλυτικότερα:

Πρόσωπο

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο εφαρμόζεται με δύο τρόπους, με ενέσιμη και μη ενέσιμη μορφή. Στην ενέσιμη μορφή, εισέρχονται θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μέσω λεπτών βελόνων. Στην μη ενέσιμη μορφή, οι ουσίες αυτές εισέρχονται στον οργανισμό με τη χρήση εργαλείων Microneeding, όπως το Dermapen.

mesotherapeia prosopou

Σώμα

Η μεσοθεραπεία σώματος μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με ενέσιμο (λιποδιάλυση) ή μη ενέσιμο τρόπο. Ο τρόπος εφαρμογής είναι ο ίδιος αντίστοιχα και στις δύο περιπτώσεις. καταπολεμώντας αποτελεσματικά το συσσωρευμένο λίπος σε διάφορες περιοχές του σώματος και μειώνοντας την κυτταρίτιδα.

mesotherapeia somatos

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας προσώπου και σώματος;

 • Μη επεμβατική διαδικασία: Η μεσοθεραπεία δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ασθενής δεν έχει να αντιμετωπίσει ουλές, πιθανές επιπλοκές ή μεγάλα διαστήματα αποθεραπείας.
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας: Η ανάρρωση μετά τη θεραπεία είναι συνήθως άμεση και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Μειωμένος κίνδυνος επιπλοκών: Η μεσοθεραπεία κατά κύριο λόγο είναι ασφαλής, αυτό σημαίνει πως οι ασθενείς σπάνια αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές.
 • Βελτίωση εμφάνισης του δέρματος: Η μεσοθεραπεία ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων, χαρίζοντας έτσι στους ασθενείς ορατά βελτιωμένη όψη του δέρματος, ενώ παράλληλα λειαίνει την επιδερμίδα και της χαρίζει λάμψη.
 • Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: Η μεσοθεραπεία βοηθάει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, βοηθώντας έτσι στη μείωση του λεγόμενου “φλοιού πορτοκαλιού”

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Μεσοθεραπεία: Παρενέργειες

Η μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής διαδικασία που σίγουρα δεν ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια θεραπεία, οπότε είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις να παρουσιαστούν ορισμένες παρενέργειες.

Ενδεικτικά, κάποιες από αυτές:

 • Οίδημα ή πρήξιμο: Μετά τη θεραπεία υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί κάποιο οίδημα ή πρήξιμο, τα οποία όμως υποχωρούν έπειτα από λίγες ημέρες ή και ώρες, χωρίς να είναι ανησυχητικά.
 • Ερυθρότητα: Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως εμφανιστεί ερυθρότητα στην περιοχή που έχει γίνει η θεραπεία. Η ερυθρότητα αυτή είναι προσωρινή και δεν χρήζει ανησυχίας.
 • Ελαφριά δυσφορία: Ενδεχόμενη δυσφορία μικρού βαθμού, μπορεί να προκληθεί στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία. Το σύμπτωμα αυτό ωστόσο είναι προσωρινό.

Αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών μετά τη θεραπεία, τότε συνίσταται να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού κατά το διάστημα της αποθεραπείας. Μην προχωράτε σε μη ενδεδειγμένες ενέργειες και μην χρησιμοποιείται προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά που δεν έχει συστήσει ο γιατρός, τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες.

Μεσοθεραπεία: Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε μεσοθεραπεία, είναι τα εξής:

Πρόσωπο

 • Καταπολέμηση αντιγήρανσης
 • Μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
 • Μείωση μαύρων κύκλων
 • Ενυδάτωση
 • Σύσφιξη προσώπου

Σώμα

 • Βελτίωση υφής του δέρματος
 • Ενίσχυση κυκλοφορίας αίματος
 • Καταπολέμηση και μείωση κυτταρίτιδας
 • Μείωση λίπους

Μεσοθεραπεία: Κόστος

Η μεσοθεραπεία προσώπου αλλά και σώματος είναι μια διαδικασία χωρίς ιδιαίτερο κόστος, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον ασθενή.

Η ακριβής τιμή θα εξαρτηθεί από την περιοχή εφαρμογής, την έκταση του προβλήματος, τις ενδεχόμενες επαναλήψεις, καθώς και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Dr Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, πλαστικός χειρουργός, με έτη εμπειρίας στο χώρο της Αισθητικής Ιατρικής, μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά, να αξιολογήσει το πρόβλημά σας και να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση!

image00158

Πλαστικός Χειρουργός Dr Κωνσταντίνος Χ. Μακρυγιώργης

Η Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και το πάθος με την τεχνολογίαΚύριο μέλημά μας είναι η επιδίωξη των στόχων σας αλλά και η σωστή ενημέρωση προς όφελός σας. Τελειομανείς εκ φύσεως, πάντα στοχεύουμε στο δικό σας όραμα, στο πώς εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας. Η τελειότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει μία μορφή.