Πλαστική μύτης: Μύθοι – Αλήθειες για την επέμβαση

Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική για να βελτιώσουν την εμφάνιση της μύτης τους, καθώς αποτελεί μια διαδικασία που πλέον είναι προσιτή σε όλους, χωρίς να αποτελεί μια δαπανηρή επέμβαση.

Η πλαστική μύτης γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει αρκετούς «μύθους», οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία υπόσταση.

Μύθος Νο1: Πρόκειται για ένα επίπονο χειρουργείο

Η ρινοπλαστική δεν είναι μια επίπονη διαδικασία. Πολλοί ασθενείς αγχώνονται στην ιδέα του πόνου, ενώ ανησυχούν ιδιαίτερα για τη διάρκεια της αποθεραπείας.

Η αλήθεια:

Το χειρουργείο πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ώστε να μην υπάρχει πόνος και ενοχλήσεις. Συνήθως είναι μια ανώδυνη επέμβαση αλλά είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος μικρός πόνος ή μούδιασμα, συμπτώματα που αντιμετωπίζονται με παυσίπονα.

Μύθος Νο2: Η ρινοπλαστική μπορεί να μην φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα του χειρουργείου εξαρτάται από τις διαφορετικές δυσμορφίες της μύτης, τις ρεαλιστικές απαιτήσεις του ασθενούς, φυσικά την εμπειρία του πλαστικού αλλά επίσης είναι σημαντικό το αν έχει πραγματοποιηθεί προηγούμενο χειρουργείο στη μύτη.

Η αλήθεια:

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Το ίδιο ισχύει και για τα χαρακτηριστικά του του. Κάθε πλαστικός χειρουργός διαθέτει τη δική του εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε να διαμορφώσει με επιτυχία το τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε έναν γιατρό ο οποίος θα εξασφαλίσει για εσάς ένα άριστο αλλά και ασφαλές αποτέλεσμα.

Μύθος Νο3: Η πλαστική μύτης έχει όριο ηλικίας

Υπάρχει η φήμη πως η πλαστική μύτης είναι κατάλληλη για συγκεκριμένες ηλικίες, με πολλούς ασθενείς να αναρωτιούνται αν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς για μια τέτοια επέμβαση.

Η αλήθεια:

Η πλαστική μύτης μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να έχετε έναν υγιή οργανισμό, ο οποίος μπορεί να ανταπεξέλθει στη χειρουργική επέμβαση.

shutterstock 731042263

Μύθος Νο4: Η ρινοπλαστική προκαλεί απώλεια της όσφρησης

Όσο έμπειρος και να είναι ο πλαστικός χειρουργός, η πλαστική μύτης θα προκαλέσει μειωμένη αίσθηση της όσφρησης μετά το χειρουργείο.

Η αλήθεια:

Η πλαστική μύτης δεν μειώνει το αίσθημα της όσφρησης μόνιμα, αλλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα 3-6 εβδομάδων. Το σύμπτωμα αυτό είναι φυσιολογικό και η όσφρηση επανέρχεται κανονικά με την πάροδο αυτού του διαστήματος.

Τέλος, είναι επίσης αλήθεια πως όσο πιο έμπειρος είναι ο γιατρός, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η επέμβαση.

Εμπιστευτείτε έναν επιστήμονα που διαθέτει γνώσεις και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, ώστε να σας χαρίσει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Ο Dr Κωνσταντίνος Μακρυγιώργης, διακρίνεται τόσο για τις γνώσεις, όσο και την εμπειρία που έχει αποκτήσει λόγω των πολλαπλών περιπτώσεων ρινοπλαστικής που έχει αντιμετωπίσει.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί του και εξασφαλίστε αρμονικά, αλλά και ασφαλή αποτελέσματα!